Categories News

Vitrina frigorifică pentru cofetărie, echipamentul magnet pentru pofticioși

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/YcR0WXmkQdw

O vitrină de cofetărie crește cu siguranță vânzările, mai ales în cazul în care atât copiii, cât și adulții, trec pe lângă dulciuri: puțini pot rezista tentației de a cumpăra ceva. Costul unei astfel de vitrine este întotdeauna justificat dacă o poți umple bine cu produse delicioase, irezistibile nu doar gustativ, ci și vizual.

Tipuri speciale de vitrine frigorifice pentru produse de cofetărie și patiserie

Pe lângă vitrinele frigorifice pentru cofetărie tradiționale, pe piață mai există și așa-numitele dulapuri de cofetărie și patiserie cu geam pe cele patru fețe. Acestea permit să se vizualizeze produsele din toate părțile; la majoritatea modelelor, rafturile se rotesc pentru o vedere mai bună. Dulapurile de cofetărie sunt mai scumpe decât vitrinele frigorifice tradiționale. Costul achiziționării unor astfel de echipamente poate fi justificat dacă zona de vânzare nu permite instalarea unei vitrine frigorifice de cofetărie de alt format.

Citeste si: Cum sa iti cresti vanzarile folosind o vitrina de inghetata?

În primul rând, ar trebui să te ghidezi după zona unei cofetării sau cafenele și conceptul unității. Pentru un restaurant sau cafenea este potrivită o vitrină verticală frigorifică de cofetărie cu rafturi rotative.

Aspectul vitrinei de cofetărie

Cumpărătorul alege înainte de orice cu ochii, mai ales dacă este vorba de dulciuri. Tocmai de aceea o vitrină de cofetărie ar trebui să corespundă tendințelor moderne în design. Acesta poate fi designul clasic al vitrinei sau chiar sub forma unor turnuri de sticlă.

Unii antreprenori din păcate nu acordă atenție designului vitrinei de cofetărie, deși aceasta afectează serios popularitatea unui magazin de dulciuri sau a unei cafenele.

Ca regulă de bază, dacă principalul lucru pentru tine este funcționalitatea, alege modelele cu format clasic: au geam curbat și o culoare calmă în tonuri de bej și ciocolată.

Pentru a crea confort și o atmosferă specială, vitrina pentru cofetărie ar trebui să se încadreze armonios în stilul general al interiorului unității sau să servească drept cel mai luminos accent din respectiva incintă, atrăgând imediat atenția cumpărătorului asupra produselor vedetă.

Regimul de temperatură al vitrinelor de cofetărie

Regimul de temperatură al echipamentului frigorific determină tipurile de produse ce se pot stoca în interiorul lor:

  • prăjituri, produse de patiserie: +1…+10 grade Сelsius;
  • ciocolată, bomboane de ciocolată: +10 … +15 grade Сelsius, cu un nivel de umiditate de maxim 50%;
  • fursecuri și biscuiți cu decor de fructe și cremă: +4 grade Сelsius;
  • dulciuri fără frișcă, produse de patiserie: nu mai mult de +18 grade Сelsius.

Calitatea înaltă a vitrinei de cofetărie în sine, regimul neîntrerupt de temperatură și posibilitatea de reglare a acestuia sunt extrem de importante.

Cerințe tehnice generale pentru vitrinele frigorifice de cofetărie

Menține o temperatură optimă (maxim +25 grade Celsius) și de umiditate (aproximativ 60%) în încăperea în care sunt amplasate vitrinele.

Efectuează în mod regulat inspecția preventivă a pieselor agregate ale echipamentului frigorific, verifică funcționarea corectă a acestora.

Respectă regulile de încărcare a vitrinelor pentru cofetărie: aerul trebuie să circule liber printre produse. Nu depozita stocuri mari în aceste vitrine frigorifice comerciale.

Folosește vitrinele de cofetărie numai în scopul recomandat de producător, în conformitate cu condițiile specifice de depozitare ale dulciurilor.

Nu lăsa oamenii incompetenți să repare echipamentele frigorifice profesionale de acest gen.

Îngrijirea regulată crește durata de viață a vitrinei și previne creșterea consumului de energie.

Opțiuni suplimentare pentru vitrine de cofetărie

Majoritatea modelelor de vitrine de cofetărie sunt dotate cu iluminare de top, dar fiecare raft poate fi iluminat separat. Lămpile cu LED nu încălzesc alimentele stocate in compartimentul de stocare și economisesc energie.

Pentru produse de cofetărie „delicate”: produse de patiserie, prăjituri acoperite cu cremă, este mai bine să se aleagă o vitrină cu răcire statică.

Ciocolata sau bomboanele de ciocolată necesită vitrine frigorifice specializate care să mențină nu doar temperatura setată, ci și nivelul de umiditate.

Pentru detalii intră pe tcromania.com!