Fapte interesante despre energia solara

Fapte interesante despre energia solara

Cautati cele mai bune panouri solare si vreti sa aflati mai multe despre energia solara? Mai jos veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie pentru a intelege cum functioneaza de fapt energia solara.

Energia solara este cea mai abundenta sursa de energie de pe pamant

Cantitatea de energie solara potentiala care cade pe suprafata Pamantului intr-o ora este egala cu consumul total de energie anual al tuturor consumatorilor de pe planeta. 20 de zile de soare pot crea aceeasi cantitate de energie ca tot carbunele, petrolul si gazele naturale ale Pamantului combinate. De aceea, poti deduce ca orice pret panouri fotovoltaice este mic, comaparativ cu beneficiile oferite.

Energia solara este sursa de energie cu cea mai rapida crestere

La inceputul lui 2019, SUA a depasit 2 milioane de instalatii de sistem solar. Aceasta piatra de hotar vine la doar trei ani dupa ce au fost contorizate un milion de instalatii puse in 40 de ani. In special, industria solara va atinge 4 milioane de instalatii in 2023. Energia solara este resursa de energie cu cea mai rapida crestere din lume.

Soarele este cea mai ieftina sursa de energie din lume

Costul panourilor solare a scazut cu 80% din 2008. In decembrie 2016, costul constructiei si instalarii noii generatii de energie electrica solara a scazut la 1,65 USD per watt , depasind cu putin omologul sau eolian din surse regenerabile (1,66 USD/Watt) si concurentii sai din combustibili fosili. .

Electricitatea solara exista din 1839

In 1839,  Alexandre Edmond Becquerel  a descoperit efectul fotovoltaic, adica capacitatea de a crea un curent electric din razele soarelui. Apoi, Russell Ohl a inventat prima celula cu panou solar in 1941, iar primul panou comercial a fost scos de Bell Laboratories in 1954.

Astazi, eficienta panourilor solare este mai mare ca niciodata

Majoritatea panourilor solare vandute in 2020 au eficiente intre 15% si 20%, conform Laboratorului National de Energie Regenerabila (NREL). Primele panouri solare din siliciu au avut o eficienta de numai aproximativ 6%.

Panourile din siliciu monocristalin sunt cele mai eficiente

Un singur cristal de siliciu formeaza panourile solare monocristaline. Sunt cu aproximativ 5% mai eficiente decat panourile policristaline. Aceasta eficienta mai mare vine de obicei cu costuri mai mari.

Panourile solare pot produce energie fara lumina directa a soarelui

Chiar daca soarele nu radiaza direct pe panouri – sau se intampla sa fie o zi innorata – nu inseamna ca nuantele reflectate de cer nu sunt captate si utilizate de celulele panoului solar pentru a produce energie. Totusi, directia in care plasati panourile conteaza, iar umbra copacilor si cladirilor trebuie luata in considerare inainte de instalare. Montarea la sol si modelele de matrice flexibile sunt fapte legate de energia solara!

Energia solara poate alimenta o intreaga casa si nu numai

Astazi, majoritatea sistemelor de panouri solare sunt proiectate pentru a se potrivi nevoilor dvs. zilnice de consum de energie, inclusiv aparate de aer conditionat si alte electrocasnice mari. Contorizarea neta pentru sistemele conectate la retea va asigura ca aveti intotdeauna acces la energia de care aveti nevoie. De asemenea, puteti adauga o baterie de stocare a energiei la sistemul dvs. si puteti avea propria rezerva personala de energie solara.