Categories Fără categorie

Sfaturi pentru un dormitor minimalist

Asadar, esti gata sa incepi sa proiectezi dormitorul minimalist, demn de revista, al viselor tale… dar nu esti sigur de unde sa incepi. Sau, esti ingrijorat ca, pentru a genera o senzatie de dormitor modern de inspiratie minimalista, va trebui sa cheltuiesti o mica avere.

Adevarul este ca obtinerea unui dormitor minimalist nu trebuie sa fie costisitoare sau consumatoare de timp sau sa arate ca ceva din reviste. Printr-o organizare si o strategie atenta poti crea o ambianta mai simpla si o estetica buna in dormitorul tau, in cel mai scurt timp – fara a mult.

Alege corect galeriile

Perdelele acopera aproape un intreg perete, ceea ce inseamna ca va trebui sa le alegi corect pentru a se incadra in stilul minimalist. Poti merge pe variante monocrome, sau pe printuri geometrice, cat mai simple. Evita variantele clasice, crosetate sau cu broderii, pentru ca au natura de a strica decorul minimalist. Nu uita nici de galerii. O varianta optima este aceea de a cumpara galerii duble, care sa fie utilizate si pentru perdele si pentru draperii.

Elimina tot ce este in plus

Alege cu atentie lucrurile din dormitor si pune deoparte orice nu iti face inima sa cante. Acest lucru este valabil pentru fotografii, tapetari aleatorii, obiecte de colectie si orice altceva asemanator. Retine ca, atunci cand elimini surplusul din dormitor, faceti doar spatiu pentru lucrurile care conteaza cu adevarat.

Minimalismul nu este despre spatii reci si impersonale

Minimalismul se refera la aranjare si sortare – sortarea selectiei tale de bijuterii, sortarea garderobei si, intr-adevar, eliminarea excesului de lucruri. Este vorba despre simplificarea mediului inconjurator si, prin extensie, a vietii. Totusi, nu este vorba despre crearea unei camere care sa semene cu o celula si care sa nu aiba nimic personal.

Cand iti creezi dormitorul minimalist perfect, nu ar trebui sa sacrifici caldura sau confortul scapand practic de toate lucrurile tale. Aminteste-ti ca te afli pur si simplu in mijlocul unui proces de editare! Dormitorul tau este cu adevarat una dintre cele mai importante incaperi din casa ta si ar trebui sa arate si sa se simta ca un loc in care vrei sa-ti petreci mult timp  – nu ca o celula de inchisoare.

Alege cadrul de pat corect

Alegerea cadrului de pat potrivit pentru senzatia minimalista pe care o vrei va face toata diferenta din lume – deoarece patul este in esenta punctul central al dormitorului, cadrul de pat minimalist perfect va da cu adevarat tonul pentru atmosfera intregii camere. Un cadru de pat metalic, cu arcuri sau un pat cu platforma sunt alegeri excelente pentru un pat minimalist – oricare dintre acestea ar servi ca un punct de plecare grozav pentru restul decorului tau.

Achizitioneaza lenjerie de pat de culoare neutra

Tonurile neutralizate (ganditi-va la bejul moale, alb-crem sau gri pal) sunt poarta de acces catre obtinerea unei adevarate senzatii minimaliste in dormitorul tau. Aminteste-ti, totul este sa revii la elementele de baza – prea multe modele care se ciocnesc, colorate ciudat, nu  vor oferi atmosfera Zen pe care o cauti. In plus, impingandu-ti dormitorul intr-o paleta neutra, vei putea adauga mai tarziu stropi de culoare de accent.