Categories Fără categorie

Metode prin care poți să scapi de părul de pe abdomen

Orice femeie își dorește să arate bine, așa că nu este de mirare că încearcă tot felul de proceduri de înfrumusețare. Printre acestea se află și epilatul, menit să te scape de părul nedorit de pe anumite porțiuni ale corpului. De regulă, este vorba despre părul în exces de pe picioare, mâini, față, axile și zona inghinală. Dar ce te faci cu părul de pe abdomen? Îl epilezi, firește, iar pentru aceasta poți utiliza mai multe metode, pe care le poți descoperi în rândurile de mai jos.

Ce cauzează părul abdominal la femei

Înainte de a trece la cele mai eficiente metode de îndepărtare a părului în exces de pe abdomen, trebuie să discutăm puțin despre care sunt cauzele care îl produc. Este vorba despre hirsutism, cauzat de anumite dezechilibre hormonale, dar și disfuncții ovariene. Femeile care suferă de această problemă de sănătate cu menstruații neregulate, dureri mari în zilele ”cu probleme”, acne, exces ponderal. În aceste cazuri se recomandă consultul de specialitate, realizat de un medic ginecolog, care va oferi și tratamentul potrivit.

Cum scapi de părul în exces de pe abdomen

Și, a venit momentul în care trebuie să discutăm despre îndepărtarea părului de pe burtă. Iată care sunt cele mai utilizate metode.

Aparatul de ras

Este metode cea mai simplă și, mai ales, complet lipsită de durere. Din păcate, are și multe dezavantaje, cum ar fi și faptul că nu are efect pe termen lung, părul crește mai aspru și, în plus te poți tăia sau suferi de unele iritații. Întotdeauna este nevoie de o loțiune hidratantă, care să mai calmeze puțin pielea astfel traumatizată.

Epilator

Este o metodă excelentă, deoarece măcar trei săptămâni vei uita complet că pe abdomenul tău se afle fire de păr nedorite. Este adevărat, cel puțin primele dăți, până te obișnuiești, te va durea destul de tare, pentru că este o zonă destul de sensibilă. Cu timpul însă pielea se va obișnui, iar durerea va scădea mult în intensitate. Firele de păr crescute pe sub piele sunt un alt dezavantaj al acestei metode, și de aceea înainte de ședința de epilat se recomandă o exfoliere a zonei.

Cremă depilatoare

Avem de a face, din nou, cu o metodă complet lipsită de durere, și cu un efect mai lung decât în cazul aparatului de ras. Pare metoda perfectă de a scăpa de părul în exces de pe abdomen, dar cu toate acestea și în acest caz avem de a face cu unele dezavantaje de care ar fi bine să ții cont dacă vrei să o încerci. Pentru că este o zonă sensibilă, unele ingrediente din compoziția cremei depilatoare îți pot provoca reacții alergice sau iritații, de aceea se recomandă testarea acesteia în prealabil. În plus, nu exagera cu timpul de expunere a pielii la cremă, pentru că din nou riști afecțiuni cutanate.

Ceară

O procedură foarte eficientă, dar în același timp foarte dureroasă. În schimb, este excelentă la capitolul eficacitate. Se recomandă folosirea de ceara perlata, pentru rezultate excelente. Atenție însă la arsuri, iritații sau alte neplăceri care pot apărea dacă alegi să scapi acasă de părul nedorit de pe abdomen. Mai bine lasă asta în seama profesioniștilor.

Pastă de zahăr

Dacă folosirea cerii este prea dureroasă pentru tine, epilarea cu pasta de zahar s-ar putea să fie metoda câștigătoare pentru tine. Și dacă la eficiența ridicată mai plusăm și cu lipsa durerii, se înțelege de la sine de ce este preferată de multe femei.

Epilarea cu laser

Avem de a face cu un tratament foarte eficient, dar destul de costisitor, mai ales că este nevoie și de multe ședințe până la obținerea rezultatului dorit. De asemenea, este nevoie de acordul medicului înainte de a trece la epilarea cu laser, deoarece are unele contraindicații despre care trebuie să știi.