Categories legal

Consulta un avocat din Iasi in ceea ce priveste recuperarea asigurarii auto!

Conform datelor oficiale furnizate de Politia Romana, in Romania se petrec, in fiecare an, peste 8 500 de accidente rutiere. Mai ingrijorator decat atat, numarul persoanelor decedate in accidente a fost de peste 1 800 in fiecare an, iar cel al ranitilor grav, de peste 8 000.

In cazul in care tu sau o ruda apropiata ati suferit un accident grav sau ti s-a produs un prejudiciu in timpul unui eveniment petrecut in trafic, trebuie sa stii ca ai dreptul la obtinerea unor despagubiri morale si materiale.

Dupa cum te poate informa un avocat Iasi ca avocatiasiduhnea.ro, acest drept este prevazut prin lege, ceea ce inseamna ca despagubirile trebuie sa fie platite indiferent daca persoana vinovata de producerea accidentului a avut sau nu asigurare auto. Daca a avut, atunci despagubirile sunt platite de o societate de asigurare. Daca nu a avut, acestea vor fi platite de o entitate specializata.

Prejudicii pentru care asiguratorii acorda despagubiri

In situatiile in care evenimentul rutier s-a produs pe perioada de valabilitate a politei R.C.A., asiguratorii acorda despagubiri pentru urmatoarele tipuri de prejudicii, a caror natura iti poate fi explicata de un avocat din Iasi:

vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial;

pagube materiale;

pagube ce rezulta din lipsa de folosinta a vehiculului avariat in accidentul auto;

cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.

Aceste despagubiri se acorda indiferent de locul in care s-a produs accidentul, iar estimarea lor este statuata de norme specifice, de legi generale, precum si in baza jurisprudentei din Romania.

In acest context, un avocat din Iasi specializat in asigurari auto iti poate oferi consultanta si asistenta, astfel incat sa obtii asigurarile care ti se cuvin. De regula, suma maxima care poate fi obtinuta se cifreaza in jurul sumei de 3 milioane de auro, in cazul unor accidente grave, soldate cu victime.

avocat Iasi

Situatii atipice in producerea accidentelor auto

Exista situatii in care autorul fuge de la locul accidentului si ramane neidentificat. Cu ajutorul unui avocat din Iasi cu experienta, vei reusi sa obtii despagubiri si in aceste cazuri. Raspunderea ii va reveni Fondului de Protectie a Victimelor Strazii. Aceasta organizatie intervine pentru cetatenii romani in diferite situatii, precum:

atunci cand, in termen de doua luni, nu a putut fi identificat asiguratorul vehiculului vinovat de producerea accidentului;

daca accidentul a avut loc pe teritoriul unui alt stat decat Romania, care este insa membru al Spatiului Economic European;

in cazul in care asiguratorul vehiculului vinovat nu are un reprezentant de despagubiri pe teritoriul Romaniei;

daca nici asiguratorul si nici reprezentantul sau de despagubiri nu au platit despagubirile in termen de trei luni de la data luarii la cunostinta a daunei sau nu au formulat un raspuns motivat privind respingerea pretentiilor de despagubire.

Daca esti din regiunea Moldovei si te afli in oricare dintre aceste situatii, poti apela cu incredere la un avocat Iasi de la Cabinetul Duhnea Dana Elena. Cazul va fi analizat, iar un avocat specializat in asigurari auto te va reprezenta in instanta, pentru a obtine despagubirile care ti se cuvin.

Experienta a demonstrat deja ca persoanele care apeleaza la ajutorul unui specialist obtin despagubiri mai mari decat cele care aleg sa se reprezinta singure. Profita si tu de sprijinul celor mai buni!