Categories News

Piatra semipretioasa care îți vindecă trupul și sufletul este Hematit

Cristalele au rol protector și energizant. Ele au rolul de a te ajuta în atingerea unor scopuri personale – să detii mai mulți bani, dragostea să fie armonioasă, relațiile să fie de succes, cariera în ascensiune, afacerile să prospere și lista poate să continue. Hematitul este cunoscut sub numele de heliotrop agregat. Acesta este un sistem de cristal hexagonal, de culoare închisă. Este un cenușiu spre negru, cu o transparență opacă și cu un aspect metalic. Această piatră este bogată în fier și are o pulbere roșie. Hematitul este considerat simbolul vitalității și are puterea de a te proteja și elibera de energiile negative. Ea este una dintre  acele pietre semiprețioase apreciate de majoritatea femeilor.

Îți poți face cu ușurință un set de bijuterii împreună cu un colier, o brățară dar și o pereche de cercei lungi potriviți pentru toate ținutele tale. Piatra Hematit este potrivită pentru zodiile balanță, pești, berbec, vărsător și scorpion. Hematitul absoarbe energiile negative și purtarea bijuteriilor direct pe piele te va ajuta să profiți la maxim de toate vibrațiile pozitive pe care acestă piatră le deține.

Hematitul se mai numește și Piatra Sângelui sau Piatra Solară pentru că este o piatră cu puteri glorioase. Cristalul prețios fiind heliotrop, este un cuvânt derivat de la ilios care înseamnă soare și trepo care înseamnă întoarce, și de aici și denumirea de Piatra Solară. Poporul din Egipt era convins că hematitul are proprietăți curative și că ei trebuie să îl utilizeze în diferite scopuri terapeutice. În Evul Mediu hematitul era considerat ca fiind o piatră nobilă și că ea le reamintește de sacrificiul Mântuitorului atunci când a fost Răstignit și câteva picături de sânge care au căzut pe pământ și s-au transformat în pietre. De aici provine ideea că piatra semipretioasa Hematit este o piatră nobilă.

Proprietățile pe care le deține piatra semipretioasa Hematit

Această piatră se folosea ca talisman protector și vindecator, hematitul te ajută să îți deblochezi chkrele, să deții o viață împlinită și frumoasă, ea îți oferă curaj și multă înțelepciune. Această piatră are puteri tămăduitoare.

Hematitul are proprietăți de vindecare fizică datorită conținutului bogat în fier. Hematitul fiind asociat cu sângele te va ajuta să îți echilibrezi fluxul sanguin în organism. Este piatră este cea mai recomandată pentru persoanele care au probleme cu circulația sângelui dar și cu diverse boli cardiace. Această piatră este potrivită și pentru naștere, aceasta îi da mamei putere pe toată perioada travaliului. Hematitul este potrivită și pentru ameliorarea problemelor menstruale dar și pentru sindromul premenstrual.

Hematitul însoțea războinicii pentru a le oferi curaj pe perioada luptei, le oferea forță dar și rezistența necesară. Piatra este potrivită și pentru persoanele care vor să depășească anumite momente grele din viață. Fiind o piatră bogată în fier, ea te ajută să ai o rezistență emoțională puternică. Hematitul te ajută să îți mărești energia pozitivă și îți oferă vitalitate ca să îți canalizezi toată atenția spre lucrurile pozitive din viată ta. Să te eliberezi de energiile negative și să îi poți face loc norocului să înceapă să existe în viată ta. Această piatră este potrivită atât pentru fizic cât și pentru psihicul tău.