Categories Fără categorie

Ce trebuie sa faci cand masina ta este imobilizata

Exista o serie de motive care pot duce la remorcarea unei masini: defectiune, necesitatea de a muta un vehicul neinmatriculat. In acest articol, va vom prezenta regulile pentru remorcarea unei masini fara probleme. Vezi tot ce trebuie sa stii despre asistenta rutiera pe tractari non stop Oradea.

Acordati atentie pentru a putea descrie unde va aflati in cazul unei avarii

In cazul unei defectiuni, informatiile pe care le furnizati vor facilita depanarea, permitand patrulatorului sa aduca echipamentul corespunzator. Notati reperele (strazi, intersectii), precum si numerele de intrare si de iesire ale autostrazilor pe care le parcurgeti. Doar aceste informatii va pot fi de mare ajutor daca apelati un serviciu rutier de urgenta. Retineti ca sistemele de navigatie nu sunt imune la defectiuni si nu functioneaza intotdeauna optim in zonele indepartate.

Trusa de avarie: un must have in masina ta, mai ales pe vreme rece!

Obtineti un kit de depanare pe care il veti lasa in masina in orice moment. Trebuie sa contina o lanterna, cateva unelte de baza, o sticla de apa reutilizabila pe care o vei fi umplut inainte de plecare, o trusa de prim ajutor si o patura. Aceste articole va vor fi utile daca trebuie sa asteptati in timp ce asteptati serviciile de remorcare. Pe vreme rece, foloseste o trusa de urgenta pentru iarna si nu pleci niciodata fara cateva haine de rezerva (sosete, manusi, pulover cald, tuca etc.), mai ales daca calatoresti cu copii.  Intampinati probleme la repornirea masinii? A renuntat alternatorul masinii tale la drum? Se supraincalzeste motorul? Iata procedura de depanare eficienta si, mai presus de toate, sigura. In caz de avarie: siguranta inainte de toate!

Care sunt reglementarile aplicabile?

Operatiunile de asistenta rutiera, remorcare si evacuare a vehiculelor sunt strict reglementate: sunt efectuate de firme supuse omologarii si preturile sunt reglementate. Va rugam sa retineti ca aceste reguli sunt diferite in functie de statele membre ale Uniunii Europene: aflati inainte de a pleca!

Care sunt instructiunile de siguranta de urmat?

  • Plasati-va vehiculul pe banda de urgenta, cat mai in dreapta posibil, si semnalati-va prezenta aprinzand luminile de avarie.
  • Inainte de a cobori din vehicul, imbracati-va vesta de siguranta, apoi pozitionati triunghiul de avertizare.
  • Nu ramaneti singur pe banda de urgenta, chiar si in interiorul vehiculului. Pozitionati-va in spatele toboganului, suficient in amonte.

Utilizati numai puncte de apel de urgenta pentru a solicita ajutor: nu suna de pe un telefon mobil. Cand suni de la aceste terminale, esti in comunicare cu compania de autostrazi. Aceste terminale sunt geolocate si va permit sa va localizati mai rapid. In toate cazurile, indicati cat mai exact numarul autostrazii pe care va aflati, sensul de circulatie, punctul kilometraj si, daca este posibil, natura avariei.

Depanare

Doar firmele autorizate sunt autorizate sa intervina pe autostrazi sau drumuri principale. Firma de tractare auto precum aceasta trebuie sa ajunga la fata locului in 30 de minute de la apelarea terminalului de urgenta. In cazul in care reparatia urmeaza sa dureze mai mult de 30 de minute, vehiculul trebuie evacuat, fie in cea mai apropiata zona de parcare pentru a permite reparatia, fie la atelierul reparatorului, fie in orice alt loc la cererea utilizatorului.