Categories Fără categorie

Beneficiile psihologice ale LEGO

LEGO este o jucarie pentru copii foarte populara. Beneficiile psihologice ale LEGO sunt multe.  Acest joc atat de popular si distractiv a reusit sa se pozitioneze ca favorit printre jocurile cu parintii. Incurajeaza imaginatia copiilor.

LEGO este un brand si o companie daneza cunoscuta pentru fabricarea de jucarii din plastic care pot fi conectate impreuna. LEGO a fost fondata in 1932 si s-a dedicat fabricarii de jucarii din lemn pana in 1949. Abia mai tarziu a inceput productia de jucarii din plastic. Numele LEGO este o abreviere a celor doua cuvinte daneze: Leg si Godt . Ceea ce inseamna ceva de genul „joaca bine”. De-a lungul anilor, compania LEGO a realizat diverse game de jucarii; de exemplu lego Ninjago, Bionicle, Exo-Force. Pe de alta parte, compania are numeroase acorduri cu marcile Indiana Jones, Harry Potter si Star Wars.

Avantajele jocului lego pentru dezvoltarea copilului tau

Beneficiile psihologice ale LEGO la copii  sunt multe. Dar cel mai important lucru este ca ei invata sa-si dezvolte propriile idei. Psihologii confirma faptul ca acest joc are efecte foarte pozitive. Una dintre ele este dezvoltarea inteligentei emotionale. LEGO aduce, de asemenea, o contributie la psihoterapie. Jocul poate influenta si expresia emotiilor. Multor copii de astazi le place sa asambleze caramizi LEGO pentru a face diverse obiecte. Fara indoiala, este incredibil ce poate face jocul cu aceste caramizi colorate din plastic pentru copii. Este chiar mai interesant decat isi poate oricine imagina.

LEGO este un brand cunoscut folosit de diverse companii si psihologi. Folosit ca instrument de lucru, LEGO permite o reprezentare foarte dinamica a ideilor prin constructie. Asta ofera multe informatii. LEGO a dezvoltat metoda  Serious Play , care are multe avantaje in ceea ce priveste rezolvarea problemelor din viata de zi cu zi. Aceasta este o tehnica de externalizare ce incurajeaza, printre altele capacitatea de a atinge obiective, de a accepta provocari, imaginatie si exprimare.

Potrivit psihologilor, jocul cu LEGO  permite conectarea la alte nivele. Acest lucru insemnand faptul ca atunci cand elementele de constructie sunt reunite, creativitatea si imaginatia sunt combinate cu lucrarile manuale. Acest lucru faciliteaza diferite procese mentale legate de comunicare. Observatorul poate obtine astfel o cunoastere mai profunda a individului care compune un obiect cu caramizi LEGO. Atunci cand unei echipe de lucru sau unei familii i se da sarcina de a construi ceva cu LEGO, este posibil sa se vizualizeze modul in care individul percepe lumea. In acest fel, se realizeaza un dialog mai mare.

Daca te intrebi de ce ar trebui sa ii cumperi copilului tau un LEGO in conditiile in care exista atat de multe tipuri de jucarii care par mai moderne, iti oferim acum mai multe explicatii. LEGO a evoluat foarte mult si nu mai este ceea ce stiai tu, de cand erai copil. Jocul de LEGO are acum si figurine si adevarate constructii pe care cel mic le poate face.

Piesele de LEGO sunt practic o introducere in fizica, arhitectura si inginerie pentru copilul tau. In momentul in care construieste un turn mare, acesta va descoperi ca daca nu are o baza solida se darama cat ai zice peste. In plus, va intelege cum se face o structura cat mai complexa si mai solida care sa sustina constructiile pe care le face si va invata cum sa asambleze figurinele. La toate acestea se adauga si avantajul ca cel mic va invata sa construiasca dupa o schema data astfel incat sa reproduca imaginile pe care le vede pe cutia de LEGO. Acum, aceste jocuri sunt tematice si vei gasi cu personaje din desene animate sau din jocurile preferate, dar si cu orase, animale de la ferma si printese, pentru ca jocul sa raspunda perioadei de dezvoltare si pasiunilor copilului.