Categories News

Cele mai bune masini GPL din 2021: iata preturile si avantajele

Pe piata de masini de vanzare , alegerea masinii potrivite poate fi cu adevarat dificila. Asta inseamna ca trebuie rabdare si timp pentru a studia bine ofertele, astfel incat sa faceti alegerea potrivita.

Cele mai bune masini GPL din 2021: iata preturile si avantajele

Iata un ghid pentru a va deplasa cu usurinta printre numeroasele oferte de GPL de pe piata

GPL este un tip de combustibil bi-combustibil care ofera posibilitatea de a exploata nu numai benzina clasica fara plumb, ci si asa-numitul gaz propan lichid. Utilizarea acestui gaz natural pentru alimentarea motoarelor masinilor noastre a fost, de asemenea, favorizata de cautarea de solutii noi care ar putea asigura un impact mai redus asupra parcului de vehicule asupra mediului. De fapt, masinile GPL emit mai putin CO2 si NOx decat motoarele traditionale pe benzina si diesel.

Obiectivul acestui ghid este, prin urmare, de a identifica nu numai cele mai bune masini GPL din 2021, ci si de a oferi informatii clare si precise in ceea ce priveste costurile, diferentele cu masinile alimentate cu metan si birocratia in plata impozitului rutier si a revizuirii. masini.

Astazi, considerata si blocarea masinilor diesel, masinile GPL reprezinta o alternativa valabila impreuna cu masinile cu metan, masinile hibride sau hibride plug-in si masinile electrice.

Din pacate, insa, masinile GPL, datorita valorilor emise de CO2, nu sunt incluse in lista vehiculelor ecologice afectate de stimulentele pentru masinile din 2021.

Masina GPL 2021

Desi producatorii sunt acum angajati in electrificarea gamei, cu accent pe modelele hibride si electrice, exista inca unii producatori care preseaza sa includa masinile GPL in lista de preturi. Sa vedem care sunt cele mai asteptate stiri:

Renault Clio
Mitsubishi Space Star
DR dr3

Producatorul francez nu s-ar putea insela atunci cand a prezentat pe piata a cincea generatie a Renault Clio. Subcompactul, de fapt, a fost un best seller de cativa ani acum si pentru a satisface cerintele segmentului de piata atent la costurile de gestionare, alimentarea cu GPL bazata pe 1.0 cu trei cilindri capabila sa ofere un panache decent cu cele 100 hp. Preturile incep de la 17.700 EU.

Mitsubishi Space Star este probabil una dintre cele mai putin cunoscute masini pentru publicul larg, dar in segmentul de masini de oras se dovedeste a fi o alegere foarte inteligenta datorita caroseriei compacte si a interiorului spatios. In versiunea alimentata cu GPL, motorul de 1,0 litri ia spus la revedere de la un motor 1.2 de 71 CP, mult mai robust. Preturile incep de la 15.100 EU.

DR3 este o alegere inteligenta daca sunteti in cautarea unui crossover cu un stil frumos si un pret accesibil. De fapt, lista de preturi incepe de la 16.400 de euro, iar gama larga de motoare disponibile include motorul pe benzina de 114 CP 1.5, care este cu siguranta potrivit pentru masa masinii.

Masina GPL 2020

Tot in 2020, masinile GPL s-au bucurat de un bun succes pe piata in tara noastra, in special in randul tuturor acelor soferi care nu sunt inclinati spre motoarele diesel, dar cauta o masina cu costuri reduse de functionare. Sa vedem primele 10 masini GPL din 2020:

Dacia Duster
Fiat Panda
Lancia Ypsilon
Dacia Sandero
Renault Clio
Renault Captur
Ford Fiesta
Kia Stonic
Kia Picanto
Kia Sportage

Masina GPL sau metan?

Care este diferenta dintre un GPL si o masina cu metan? ”

In primul rand, trebuie remarcat faptul ca atat masinile GPL, cat si cele cu metan sunt bifuel, ceea ce inseamna ca pot calatori atat pe benzina, cat si pe GPL sau metan. In al doilea rand, pentru a sti daca alegeti o masina GPL sau metan, este bine sa tineti cont de diferenta de cost a celor doi combustibili. De fapt, metanul are un pret de achizitie mai mic decat GPL si atunci cand mergi sa-ti realimentezi masina vei gasi pretul pe kg afisat, in timp ce in cazul masinilor GPL pretul afisat va fi intotdeauna pe litru.

Masinile alimentate cu GNC au totusi o serie de dezavantaje in comparatie cu masinile GPL. Cei care aleg sa cumpere o masina cu gaz metan vor trebui sa se ocupe de performante care sunt altele decat geniale, deoarece recuperarea, cu acest tip de combustibil, va fi mult mai lenta decat cea a unei masini pe benzina. Desi masinile GPL nu se pot lauda cu performante identice cu cele ale motoarelor pe benzina, ele nu sufera de aceeasi recuperare lenta laudata de masinile cu propulsie cu metan.

Spre deosebire de masinile GPL in care cilindrul trebuie schimbat la 10 ani de la instalare, la masinile cu metan, inlocuirea trebuie efectuata la fiecare 4-5 ani. Trebuie subliniat faptul ca costurile cilindrului sunt gratuite si clientul trebuie sa se ingrijoreze doar de plata fortei de munca si de orice inlocuire a supapelor si a filtrelor.

Cat de des ar trebui revizuite buteliile?

Rezervorul sistemelor GPL trebuie inlocuit in timpul celui de-al zecelea an de inmatriculare a vehiculului. In anii anteriori, au fost efectuate verificarile clasice de intretinere a filtrelor si supapelor.
Cand merita sa cumparati masini GPL?

In general, masinile GPL sunt potrivite in special pentru cei care parcurg multi kilometri pe an. Costul GPL este de fapt cu aproximativ 50% mai mic decat cel al benzinei si va permite sa amortizati rapid suma mai mare platita pentru achizitionarea masinii.

Mai bine GPL sau Metan?

Depinde de utilizarea pe care va trebui sa o faceti masinii. Dupa cum am spus, masinile GPL garanteaza performante mai asemanatoare cu cele ale motoarelor traditionale pe benzina si se pot baza pe o infrastructura mai buna pentru realimentarea la nivel national.

Sunt multi dealeri auto care ofera masini de vanzare in rate in caz ca nu aveti toti banii sau doriti sa faceti un credit avantajos de la bun inceput.