Categories News

Avantajele pe care le oferă confecţiile metalice de la Analko

Pentru orice contract de prestări servicii, preţul este extrem de important. Menţionăm aici şi zona construcţiilor deoarece este foarte importantă. Din acest motiv enumerăm mai multe motive pentru care confecţiile metalice sunt utilizate în construcţii. Analko Aluminium oferă mai multe informaţii în acest sens, pe baza experienţei acumulate într-o vastă perioadă de timp.

Confecţiile metalice pot fi aplicate într-o gamă variată de construcţii

Spre exemplu, halele metalice pot să fie construite utilizând exclusiv oţel şi ţinând cont de o deschidere specifică. Cele mai multe structuri metalice conţin şi lemn, sticlă şi beton, însă materialul dominant rămâne oţelul. Acest lucru se întâmplă datorită numărului mare de avantaje pe care acest material le are.

Construcţiile care utilizează confecţii metalice sunt mai ieftine

În primul rând este important de menţionat faptul că oţelul este un material ieftin raportat la toate celelalte materiale folosite în construcţii, acesta fiind şi motivul pentru care un număr foarte mare de persoane apelează în prezent la confecţii metalice pentru a-şi ridica diverse construcţii. De asemenea, materialele folosite sunt şi extrem de uşor de întreţinut.

În trecut depozitele sau halele şi fabricile erau construite folosind materiale clasice, cum sunt cărămizile, betonul şi lemnul, însă în timp s-au dovedit mult mai eficiente metalele şi rolul structurilor metalice a fost foarte bine definit. De asemenea, în ceea ce priveşte investiţia, construcţiile realizate din metal sunt extrem de avantajoase. Datorită structurii pe care o are, hala metalică necesită un număr mai mic de materiale, dar şi mai puţin personal. Etapele de lucru sunt diminuate în cazul construcţiilor metalice. Un alt aspect la fel de important este faptul că halele metalice sau alte construcţii destinate producţiei şi depozitării se pot utiliza imediat după montare.

Metalele sunt flexibile

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui structuri foarte uşoare, spre exemplu cea care se obţine din metal, este reprezentată de flexibilitate. Metalele se pot integra în toate proiectele, în zona rezidenţială şi în zona industrială. În schimb, lemnul, piatra şi alte materiale pentru construcţii, pot să fie oricând introduse în schema care foloseşte structuri metalice, însă nu sunt la fel de flexibile ca metalele. Spre exemplu, se pot utiliza stâlpi din metal cu dimensiuni diferite, combinaţi cu diverse alte materiale pentru a crea diverse structuri.

Halele metalice au de foarte multe ori pereţii sau acoperişurile realizate din lemn sau tablă zincată şi chiar din panouri termoizolante. Pot fi folosite mai multe materiale ţinând cont de destinaţia pe care structura metalică o are. De foarte multe ori sunt utilizate panouri termoizolante. O persoană care deţine o hală metalică ştie cu siguranţă că în afară de preţ, aceasta îi oferă şi un plus de flexibilitate comparativ cu o hală de beton.

Posibilitatea de a o extinde sau de a o modifica fără investiţii uriaşe este un avantaj care trebuie luat în considerare, caracteristic unei astfel de construcţii. Este recomandat ca pentru fiecare proiect de acest fel să colaborezi cu firme recunoscute pe piaţa de profil astfel încât să te asiguri de cele mai bune rezultate.