Categories legal

Accidentele rutiere – cauze și consecințe

Dacă ați avut vreodată un accident de mașină, atunci cunoașteți stresul care îl însoțește. Nu numai că este înfricoșător, dar poate fi și costisitor și consumator de timp. În acest articol, vom explora câteva dintre principalele motive pentru care au loc accidente, astfel încât să puteți evita să deveniți o victimă în viitor.

Conducerea în stare de ebrietate

Conducerea sub influența alcoolului este cea mai frecventă cauză a accidentelor rutiere. De fapt, conducerea în stare de ebrietate este responsabilă pentru aproximativ o treime din totalul deceselor cauzate de accidente de mașină. Dacă ați fost acuzat de conducere în stare de ebrietate, consultați imediat un profesionist în domeniul juridic.

Exces de viteză

Excesul de viteză este o cauză frecventă a accidentelor rutiere. Limitele de viteză există cu un motiv și ar trebui să le respectați. Viteza crește riscul unui accident, deoarece face mai dificil să vă controlați vehiculul în timp ce vă deplasați pe șosea. Acest lucru poate duce la derapaje sau alunecări de pe șosea și la ciocnirea cu un alt vehicul sau cu un obiect, cum ar fi un copac sau un stâlp. Limitele de viteză variază în funcție de tipul de drum pe care călătoriți, așa că este important să verificați care sunt acestea înainte de a conduce într-un loc nou, dacă nu ați mai fost acolo.

Distracția la volan

Distragerea atenției la volan cauzată de trimiterea de mesaje text, vorbitul la telefon, mâncatul și cititul în timp ce conduceți. Folosirea telefonului pentru a utiliza un GPS sau pentru a face fotografii poate fi, de asemenea, periculoasă. Chiar și ascultarea muzicii vă poate distrage atenția de la a vă ține ochii pe șosea.

Conducerea sub influența drogurilor

Drogurile vă pot afecta capacitatea de a conduce. Drogurile, inclusiv medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală, pot afecta abilitățile de conducere. Unele dintre cele mai frecvente efecte includ:

  • pierderea coordonării sau a echilibrului
  • timpi de reacție mai lenți
  • tulburări de concentrare și de judecată
  • vedere încețoșată și percepție slabă a adâncimii

Dacă luați orice medicament – cu sau fără prescripție medicală – și mai ales dacă amestecați diferite tipuri de medicamente, este înțelept să verificați prospectul acestora înainte de a vă urca la volan.

Un avocat vă poate ajuta dacă ați fost implicat într-un accident de mașină

Chiar dacă nu a fost vina dumneavoastră, este important să aveți reprezentare juridică atunci când vă confruntați cu consecințele unui accident. Un avocat se poate ocupa de toate actele necesare pentru a depune o cerere de despăgubire și pentru a obține tratament medical pentru dumneavoastră și pentru orice pasageri care au fost, de asemenea, implicați în accident. De asemenea, aceștia vă pot ajuta să vă dați seama ce fel de despăgubire meritați pentru rănile suferite.

Un avocat specializat în accidente rutiere de la o casă avocatură București are mai multă experiență cu tipul dvs. de caz decât majoritatea celorlalte tipuri de avocați. Aceștia știu cum să se ocupe de accidentele care implică alte tipuri de vehicule, cum ar fi bicicletele și motocicletele. De asemenea, ei înțeleg legile care înconjoară răspunderea atunci când vine vorba de aceste tipuri de accidente – și cât de multe despăgubiri sunt disponibile în temeiul acestor legi.

În plus, un avocat specializat în accidente rutiere are experiență în tratarea cazurilor care implică leziuni suferite de pasagerii din vehicul.  În cele din urmă, avocații specializați în accidente rutiere înțeleg tacticile și strategiile companiilor de asigurări atunci când vine vorba de soluționarea cererilor de despăgubire – și știu cum să le contracareze cel mai bine pentru a vă obține despăgubirile pe care le meritați!