Categories Fără categorie

Castele pe care merita sa le vizitezi in Romania

Fiind una dintre cele mai fascinante tari din sud-estul Europei, Romania ofera calatorilor multe atractii captivante. De la regiunea Transilvaniei pana la legendele lui Dracula, exista o lume minunata oriunde ai merge in Romania. Cetatea medievala din Sighisoara este una dintre cele mai cunoscute obiective turistice, dar lista nu se opreste aici.

La frumusetea naturala a tarii se adauga numeroasele castele captivante care sunt imprastiate in peisajul rural pitoresc. Aceste cladiri impunatoare prezinta alaturi de unele dintre cele mai fascinante arhitecturi ale Europei si adauga o senzatie de basm acestei destinatii deja magice. Poti vedea aici mai multe obiective turistice Sighisoara sau poti citi cateva sugestii in lista de mai jos.

  1. Castelul Bran

Denumit adesea Castelul lui Dracula, Castelul Bran este singurul castel romanesc care se potriveste descrierii lui Bram Stoker din cartea sa „Contele Dracula”.

Construit intre 1377 si 1388, castelul se afla pe un varf fermecator de deal, cu vedere la peisajul rural superb. Vizitatorii acestei cetati captivante vor ramane cu gura cascata la privelistea de afara si fermecati de arhitectura medievala din interior.

Castelul este situat in orasul Brasov, langa micuta comuna Bran. Nu numai ca castelul este un cunoscut reper romanesc, dar este si un monument national. Vizitatorii pot intra zilnic in castel cu bilete cumparate online sau la usa.

  1. Castelul Peles

Odinioara adapostul familiei regale a Romaniei, Castelul Peles se gaseste in oraselul Sinaia. Acesta a fost primul castel european care avea electricitate. Este cu siguranta cel mai progresist castel din Romania.

Arhitectura sa nou-renascentista si decorul bogat fac din castel un palat magic din viata reala. In 1953, castelul a fost declarat muzeu, iar astazi prezinta carti rare, arme medievale, statui, picturi si multe alte obiective interesante.

Aceasta este o atractie destul de populara, asa ca asteptati-va la multimi cand vizitati, dar merita totul odata ce ajungeti in interiorul glorios al castelului. Tururile ghidate sunt disponibile pentru toti turistii care doresc sa afle mai multe despre istoria castelului.

  1. Castelul Corvinilor

Situat in Hunedoara, Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai mari castele din Europa si este numit una dintre cele sapte minuni ale Romaniei.

A fost construita in secolul al XV-lea si restaurat in secolul al XVII-lea dupa cativa ani de neglijare. Aspectul actual de basm-gotic al castelului este putin mai elegant decat designul sau original, dar nu mai putin uluitor. Impresionanta din exterior, aceasta cetate in stil gotic este si mai splendida la interior. Singurul acces este un pod subtire de piatra. Castelul este deschis publicului zilnic, iar biletele pot fi cumparate inainte de a intra.

  1. Castelul Banffy

Asteptati-va la un amestec eclectic de tipuri de arhitectura, de la Renastere la Neo-gotic, cand vizitati Castelul Banffy din Bontida. Castelul este detinut de familia Banffy si a vazut peste 600 de ani de istorie trecand pe langa el.

A fost restaurat si chiar gazduieste festivalul de muzica Electric Castle. Terenul este vast si ofera o oprire superba si relaxanta. Zidurile goale si ruinele castelului sunt poate mai putin pline de farmec decat celelalte castele, dar totul se combina intr-o experienta autentica. Tururile fara ghid sunt excelente pentru cei care doresc doar fotografii, in timp ce tururile cu ghid sunt disponibile pentru o lectie de istorie distractiva.