Categories legal News

Tipuri de cuptoare electrice pe care le poti utiliza in bucatarie

Cuptoarele electrice sunt o solutie eficienta in orice bucatarie. Sunt numeroase avantaje pentru care este recomandat sa folosesti sistemul de alimentare electric in detrimentul gazului. De regula, la alimentatia pe gaz pot aparea probleme cu scurgerile de gaze care pot duce la explozii.

Deoarece e mai bine sa previi, este eficient sa alegi cea mai sigura solutie pentru tine si familia ta. Pe site-ul celor de la Techstore.ro Electrocasnice Excelente ai la dispozitie o gama larga de produse din care poti alege cele mai eficiente modele de cuptoare incorporabile electrice. Inca din anii 90 acestea au devenit o optiune mai viabila pentru bucatari deoarece asigura o coacere rapida, uniforma si in profunzime. De asemenea temperatura ramane constanta chiar daca mai deschizi usa cuptorului atunci cand trebuie sa verifici preparatele.

Cele mai noi cuptoare electrice au un mod de curatare autonoma. Astfel, nu mai e nevoie sa cureti manual interiorul cuptorului dupa fiecare utilizare, avand modul de autocuratare pirolitica. Resturile alimentare se sterg automat cand cuptorul se incalzeste la 500 de grade si transforma orice din interior in cenusa. Sunt si cuptoare care ese pot curata cu abur pentru a inlatura grasimile. Dupa modul de curatare e indicata stergerea cu o laveta. Iata ce tipuri de cuptoare electrice sunt disponibile pe piata:

Cuptoare incorporabile simple

Acest tip de cuptoare se incorporeaza direct in mobilierul din bucatarie. Au un aspect placut si modern fiind si foarte usor de utilizat sau intretinut. Sunt modele pe care le poti alege atunci cand vrei sa economisesti spatiu. Curatarea se face simplu si rapid, dat fiind faptul ca o mare parte a aparatului este inclusa in mobilier. Acest tip de cuptoare nu au si plita inclusa.

Cuptoare incorporabile duble

Pentru familiile mari in care gatitul se face in cantitati substantiale, e bine sa ai in vedere o optiune ce iti eficientizeaza timpul. Cuptorul incorporabil dublu iti asigura mai mult spatiu de gatit pentru mai multe tipuri de mancare in acelasi timp.

Cuptoare independente cu asezare pe blat

Poti alege sa utilizezi un cuptor electric de dimensiuni mai mici pe care il poti monta foarte usor pe blatul de la bucatarie deoarece nu ocupa mult spatiu. Capacitatea de functionare este relativ mica, conceputa special pentru a gati in cantitati mici, maxim 2-3 persoane.

Cuptoare independente cu asezare pe podea

Acestea sunt cuptoarele clasice pe care le regasim aproape in toate bucatariile clasice. Fiind un model prevazut cu o baza pe picioare se poate monta rapid direct pe podea.

Ce tip de cuptor ti se potriveste?