Utilizarea laserelor in industrie a facut posibila realizarea de aplicatii inovatoare in toate sectoarele. Aduce multe avantaje fata de alte procese, cum ar fi economiile de materiale, o viteza de productie mai mare, executarea de taieturi precise si obtinerea de rezultate de inalta calitate. In plus, acest proces de separare termica este flexibil si usor automatizat.
La terqua.ro lucram cu diferite tipuri de taiere a metalelor, adaptate nevoilor fiecarui client. In plus, oferim pregatirea pentru taiere cu laser, la masura necesara, cu protectie PVC.
Un proces de taiere curat si precis
Aceasta tehnica de taiere a foilor de metal si a tubului metalic utilizeaza laserul ca instrument principal, printr-o unitate robotica in intregime.
Presiunea mecanica si contactul cu materialul sunt eliminate, facand taieturi cu mare precizie cu un laser indreptat prin duze.
Cu un sistem precis de oglinzi si o lentila de focalizare, fasciculul de lumina este ghidat spre capul de taiere al masinii. Odata ce intra in contact cu suprafata piesei, o incalzeste pana cand se topeste sau se vaporizeaza. Fasciculul urmeaza silueta aleasa si separa materialul, generand astfel taieturi exacte.
Parametrii de luat in considerare
In taierea cu laser exista diferite variabile care influenteaza procesul si rezultatul final:
- Pozitia si diametrul focarului:va determina intensitatea fasciculului si forma taieturii.
- Puterea laserului: trebuie sa stabiliti energia necesara pe suprafata, pentru a depasi punctul in care materialul incepe sa se topeasca.
- Diametrul duzei:din acest parametru important va depinde forma si cantitatea jetului de gaz.
- Modul de operare:va permite sa controlati daca laserul este aplicat piesei in mod continuu sau la pulsatii.
- Viteza de taiere:va varia in functie de tipul de material, grosimea acestuia si tipul de taiere. O potrivire buna este esentiala.
- Gaze si presiuni de taiere:diferite gaze (cum ar fi dioxidul de carbon, oxigenul, azotul sau argonul) sunt aplicate prin duze cu o presiune variabila.
Calitatea, economiile si sustenabilitatea, printre multe alte puncte pozitive
Avantajele taierii cu laser il fac cel mai bun proces pentru a obtine rezultate solicitante:
- Precizie ridicata si nivel de detaliu: permite manipularea profilelor complexe de taiere, precum si a radiilor foarte mici de curbura.
- Economii in costurile de productie: nu este nevoie sa se investeasca in consumabile si este, de asemenea, posibil sa se elimine faza de finisare sau lustruire.
- Va permite sa faceti fara a taia, matrite, pe langa faptul ca faceti ajustari ale siluetei in orice moment.
- Acesta poate fi utilizat in toate tipurile de materiale si grosimi, adaugand, de asemenea, informatii personalizate (logo-uri, coduri de bare, numere de serie etc.) care vor fi de nesters.
- Este un proces curat: nu se utilizeaza elemente chimice sau poluanti, deci este un angajament clar fata de durabilitate.
- Rezultatele pot fi reproduse intr-o mare masura,cu aproape orice distorsiuni si zone afectate de caldura.
- Ofera o mare versatilitate: lungimea de unda permite taierea, pe langa foile sau tuburile de otel, a materialelor reflectorizante, cum ar fi aluminiul, cuprul sau alama.
- Instrumentele nu se uzeaza:capul nu isi pierde proprietatile cu utilizare continua, ceea ce, pe termen lung, justifica investitia.
Pe scurt, taierea cu laser din otel, otel inoxidabil sau aluminiu aduce mai multe avantaje decat alte taieturi metalice mecanice.