Categories Fără categorie

Sunt arzatoarele de grasimi sanatoase?

Ingrendientul pentru pierderea sanatoasa in greutate sunt o dieta sanatoasa, antrenamentul de forta si aportul adecvat de vitamine. Daca adaugi un arzator de grasimi in meniul tau si urmezi cateva sfaturi  importante, rezultatele vor veni in cel mai scurt timp. Arzatoarele de grasimi sunt acele suplimente nutritive care te pot ajuta sa slabesti. Aceastea contin substante care pot declansa arderea grasimilor si metabolismul, pot reduce pofta de mancare sau pot avea un efect termogenic. De asemenea, reduc absorbtia grasimilor, ceea ce poate ajuta la pierderea in greutate si poate promova oxidarea grasimilor in timp ce efectuezi exercitii abdomen.

Substantele din arzatoarele de grasimi sunt concepute pentru a stimula un raspuns hormonal in organism care incepe sa descompuna grasimile si sa le foloseasca ca sursa de energie. Prin urmare, ingredientul principal din majoritatea arzatoarelor este cofeina, care ajuta la accelerarea metabolismului in timpul pierderii in greutate, astfel incat organismul sa poata folosi grasimea ca sursa de energie. De asemenea, cofeina ofera energie organismului in timpul antrenamentului si ajuta la descompunerea acizilor grasi, care intra in sange si transforma organismul in energie.

Exista 4 arzatoare de grasimi, cele fara stimulente suplimentare, precum L-carnitina, CLA, chitosan, pentru cei sensibili la ingrediente care au efect stimulator. Arzatoarele pe baza de stimulente, cum ar fi sinefrina, cofeina, tiramina, ceaiul verde sau iohimbina, stimuleaza procesul de slabire si alimenteaza organismul. Al treilea este un arzator compus care combina cele doua tipuri intr-un singur produs, dar contine si vitamine, minerale si enzime. Arzatoarele termogenice de grasimi promoveaza termogeneza, adica incalzirea organismului, crescand astfel consumul de energie chiar si fara efort fizic.

In timp ce arzatoarele sunt de mare ajutor in timpul pierderii in greutate, nu te poti astepta sa faca totul pentru tine. Pana nu urmezi o dieta echilibrata din punct de vedere nutritional, nu consumi mai multe calorii decat poti arde si nu faci miscare, nu trebuie sa te astepti la miracole. Pe de alta parte, daca urmezi o dieta echilibrata si faci sport in mod regulat, poti creste eficienta arzatoarei de grasimi. Exista cateva sfaturi despre cum sa cresti eficacitatea arzatorului de grasimi.

Cresterea aportului de proteine

Proteina este un macronutrient termogenic natural. Aceasta inseamna ca organismul foloseste mai multa energie pentru a procesa proteinele decat o foloseste pentru a procesa grasimi sau carbohidrati. Prin urmare, in organism, proteinele actioneaza ca un arzator natural. Rezultatele unui studiu confirma ca, daca dieta ta consta in principal din calorii venite din alimente bogate in proteine, vei putea arde mai multe grasimi. In practica, asta inseamna ca daca inlocuiesti friptura de cartofi cu un piept de pui cu piure de mazare, esti cu un pas mai aproape de corpul tau ideal. Suplimentele proteice, precum proteinele din zer, cazeina sau batoanele proteice, iti pot oferi proteinele de care ai nevoie pe tot parcursul zilei. De asemenea, te face sa te simti plin mai mult timp, reduce pofta de mancare si reduce numarul de calorii pe care le ard, ceea ce poate duce la o pierdere mai mare in greutate.

Proteinele ajuta, de asemenea, organismul sa mentina masa musculara in timpul dietei. Acest lucru este foarte important deoarece masa musculara contribuie semnificativ la ardere. Prin urmare, muschii ajuta in mod natural la accelerarea metabolismului. Prin urmare, ar trebui sa incluzi exercitii de forta in programul tau de antrenament.

Importanta antrenamentului de forta

Antrenamentul de forta este un exercitiu care dezvolta muschii. In general, acest tip de antrenament include si exercitii efectuate cu greutati. Potrivit unor studii, antrenamentele pentru cresterea muschilor au multe beneficii pentru sanatate, mai ales cand vine vorba de arderea grasimilor. Un studiu efectuat pe 78 de persoane a aratat ca antrenamentul de forta le-a ajutat sa reduca grasimea subcutanata. Un alt studiu a constatat ca 12 saptamani de antrenament de forta combinate cu exercitii aerobice au imbunatatit arderea grasimilor mai mult decat exercitiile de aerobic.