Categories News

Semnificațiile culorii florilor și compoziții florale de sezon

A da flori este întotdeauna un act sensibil care poartă sentimente profunde. Îți permite să te exprimi într-un mod diferit decât prin utilizarea cuvintelor. Fiecare buchet de flori este unic, la fel și fiecare mesaj pe care îl poartă. Alegerea florilor de sezon este importantă deoarece toate florile poartă un simbolism diferit în ele. Pe de altă parte, dacă alegerea compozițiilor de flori online Chisinau este esențială pentru mesajul pe care dorești să îl transmiți, alegerea culorilor este, de asemenea, foarte importantă.

Într-adevăr, fiecare culoare are o semnificație specială care se va potrivi cu mesajul pe care dorești să îl dezvălui. Prin urmare, este important să alegi cu atenție culoarea florilor din buchetul tău.

Culorile și semnificațiile lor

  • Culoarea roșie este o culoare vie și vibrantă. Reprezintă pasiune, viață, foc! Este sinonim cu puterea, iubirea înfocată și pasională.
  • Semnificația culorii portocalii pentru flori: culoarea portocaliu poate părea specifică florilor și totuși are un sens puternic și plăcut. Culoarea portocalie este simbolul bucuriei! Oferă un buchet de flori portocalii unui prieten sincer pentru a-i ura fericire, pentru a transmite bucurie, veselie. Este un semn de sinceritate și prietenie puternică și simbolizează, de asemenea, echilibrul dintre sentimente și spirit.
  • Înțelesul florilor galbene: florile galbene sunt foarte vizibile în natură datorită culorii lor vibrante care radiază ca Soarele. Galbenul este o culoare strălucitoare care inspiră bucurie, succes și optimism. Oferă un buchet de flori galbene pentru a transmite mesajul de succes, de joie de vivre.
  • Înțelesul florilor de culoare roz: Rozul este o culoare caldă și delicată. Florile roz exprimă catifelare, tandrețe și tinerețe.
  • Înțelesul florilor albe: Florile albe sunt sinonime cu puritatea. Albul este culoarea istorică ce simbolizează virginitatea, puritatea, inocența. Florile albe simbolizează admirația, respectul și perfecțiunea. Poți oferi flori albe în timpul unei ceremonii, cum ar fi o nuntă sau o logodnă, de exemplu. Ele exprimă puritate, sinceritate, precum și loialitate și sunt cadoul perfect pentru buchetul miresei.
  • Înțelesul florilor de culoare albastră: Culoarea albastră este o culoare delicată. Florile de culoare albastră te inspiră să ai capul în nori și să evadezi în reverii dulci. Pentru cei care le primesc, exprimă tandrețe, o invitație la călătorii reale sau imaginare. Florile albastre poartă un mesaj foarte poetic și exprimă dragostea tandră destinatarului lor.
  • Înțelesul florilor verzi: Culoarea verde este probabil cea mai naturală culoare dintre toate. Este foarte abundentă în natură și se găsește adesea în aranjamente florale. Deși această culoare poate părea specială pentru unii, este totuși sinonimă cu abundența, fertilitate și bucurie. Poartă speranță, optimism și simbolizează sinceritatea. Culoarea verde este oferită pentru a insufla speranță în zilele fericite, pentru a exprima dragostea și tandrețea în toată simplitatea. Este o culoare sinceră și tandră pe care nu ar trebui să eziți să o pui în compozițiile florale.

Semnificațiile florilor violete: Violetul este o culoare care inspiră sentimente puternice. Ori o iubești, ori nu. Culoarea violet este totuși bogată în simbolism. Aproape de culoarea albastră, simbolizează și gingășia și delicatețea. Reprezintă sentimente profunde, umilință, discreție și generozitate.