Categories News

Recomandări utile pentru începătorii în Airsoft

Airsoft este unul din cele mai populare jocuri practicate în aer liber din România. Această competiție plină de adrenalină și senzații tari atrage mii de jucători noi în fiecare an. Cei mai fericiți sunt jucătorii de Counter Strike care își pot pune în valoare skill-urile de buni strategi și pe terenul de joc, nu doar online.

Dacă ai auzit de acest joc dar încă nu ai încercat, trebuie să știi că merită. Chiar dacă se mai spune că te poți accidenta destul de grav, riscurile există în orice sport atunci când jucătorii nu respectă regulile. Este foarte important ca înainte de a practica airsoft să cunoști regulile. Sunt câteva reguli de bază de la care nu ai voie să te abați deoarece îți poți pune în pericol coechipierii de joc.

De recomandat ar fi să mergi la câteva jocuri de airsoft înainte de a intra pe teren. Sunt foarte multe zone în apropierea Bucureștiului unde poți asista la jocurile de Airsoft din postura de spectator. În acest fel întelegi bine jocul și rolul fiecărui jucător de pe teren. Sunt 4 clase de jucători, iar fiecare are un rol foarte important în echipă.

Airsoft nu este un joc individual, ci un joc de echipă. Fiecare jucător trebuie să elimine adversarii într-o competiție cu tentă militară ce simulează un scenariu ales de jucători. Pentru a intra în joc este necesar să ai un echipament adecvat. Fiecare tip de jucător are stilul său de echipament, dar fiind un jucător începător poți alege un echipament de bază de la care nu trebuie să lipsească ochelarii de protecție. Fără aceștia nu ai voie să intri pe terenul de joc.

În ceea ce privește echipamentul, poți folosi un echipament complet de Airsoft care te protejează mult mai bine împotriva bilelor ce pot provoca leziuni la nivelul pielii, dacă se trage prea de aproape. O pereche de bocanci militari este numai bună pentru terenul accidentat și ești aproape gata de joc.

Pentru a fi pregătit 100% ai nevoie de o replică de armă. De regulă în jocul de Airsoft se folosesc replici de arme adevărate. Acestea sunt echipate cu bile speciale de Airsoft care nu provoacă răni. Siguranța jucătorilor de pe teren e dată și de respectarea regulilor. Alegerea armei se face în funcție de stilul tău de joc și teren. Nu poți folosi replici de arme în spații închise dacă au o viteză de lansare a bilei foarte mare. De exemplu, viteza maximă de lansare a bilei este de 199 m/s.

Airsoft devine un sport foarte atractiv încă de la prima participare pe terenul de joc. Este un sport ce pune la încercare agilitatea și perspicacitatea jucătorilor. Sunt disponibile zeci de tipuri de jocuri pe teren pe care le poți încerca cu prietenii.