Categories Fără categorie

Pregatiri pentru o operatie cu implant dentar

Majoritatea persoanelor au teama de dentist si dau vina pe acest motiv atunci cand sunt intrebati de ce nu viziteaza periodic un medic specialist. Cu toate acestea, frica nu provine in urma unei interventii dureroase, ci a miturilor prezente in mediul online despre acesti medici.

Multe persoane au reusit sa scape de aceasta frica dupa o vizita obisnuita la o clinica stomatologica care are un personal bine pregatit. Acum medicii nu mai sunt persoanele de care trebuie sa ne speriem, ba dimpotriva, sunt persoane prietenoase care urmaresc doar binele noastru. Sanatatea ta orala este un subiect care ar trebui sa te preocupe atat din punct de vedere estetic, cat si functional.

Chiar daca poate suna periculos la prima vedere, o operatie implant dentar nu este deloc o interventie de care trebuie sa te sperii. Ai tendinta de a refuza aceasta interventie, din instinct, dar nu lua o decizie care iti poate afecta dantura.

Zambetul tau trebuie sa fie perfect in fiecare moment, este principalul tau accesoriu prin care poti cuceri, poti inspira si motiva alte persoane, ai grija de acesta! Poarta o discutie deschisa cu un specialist despre ce presupune o operatie implant dentar si fa o alegere pe care sa nu o regreti odata cu trecerea timpului.

Cat de tare te doare in timpul unei operatii cu implant dentar?

Aceasta este probabil cea mai intalnita intrebare prin randul pacientilor. Atat timp cat vom respecta indicatiile specialistului, interventia nu iti va provoca o durere pe care sa o poti suporta. De cele mai multe ori, in timpul unei astfel de operatii simti doar un mic dinsconfort.

Acum tehnologia a evoluat, la fel si anesteziile si trucurile folosite de stomatologi pentru a evita durerea pacientilor.

Ce trebuie sa faci dupa operatie implant dentar?

La fel ca dupa fiecare operatie, va trebui sa fii mai atent cu activitatile tale pentru o scurta perioada de timp. Evita sa mergi la sala de fitness si ai grija de alimentatia ta. Incearca sa duci un stil de viata cat mai sanatos si sa te odihnesti corespunzator.

Imediat dupa operatie implant dentar evita sa conduci. Apeleaza la un prieten sau la un membru din familie pentru drumul de la clinica la propria locuinta.

Frecventati medicul dentist ori de cate ori este nevoie si nu intarziati la vizitele stabilite impreuna cu acesta de dupa operatie.

Nu consumati produse tari, ci alegeti alimentele moi care nu necesita mult efort pentru mestecare.