Cum sa creezi un decor modern si minimalist cu vechiul tau mobilier de baie?

Cum sa creezi un decor modern si minimalist cu vechiul tau mobilier de baie?

Cu siguranta din cand in cand, este nevoie ca si baia ta sa sufere o transformare. Baia este un loc care o data ce este amenajat asa ramane pana la urmatoarea renovare sau cel putin pana cand se ia decizia de a schimba mai multe elemente care compun design-ul. Daca iti place sa explorezi noi optiuni de amenajari interioare atunci nu trebuie sa limitezi totul doar la camere si living. Idei creative se pot gasi si pentru a face transformari de efect.

Pentru cei care adora stilul de amenajari interioare minimalist, pot sa isi transforme baia intr-o adevarata oaza de relaxare cu cateva trucuri care includ schimbarea aspectului tipului de mobilier baie existent pana la amenajarea spatiului astfel incat sa fie mai luminos si mai potrivit cu noile tale dorinte.

Cum sa ai o baie in stil minimalist?

Stilul de amenajari interioare minimalist se caracterizeaza prin simplitatea formelor si functionalitate. Este un stil de design interior care se potriveste mai ales pentru spatiile mici in care conteaza chiar si ultimul centimetru de spatiu. Pentru a transforma o piesa de mobilier baie laguna.ro intr-un element potrivit stilului minimalist, nu este necesar sa achizitionezi un mobilier nou. Daca te pricepi atunci poti sa vopsesti chiar tu mobilierul in culori caracteristice stilului minimalist precum bej, gri, negru si alb. Desigur, daca ai deja un mobilier baie de culoare alba atunci transformarea este deja cu mult simplificata.

Incearca sa eliberezi cat mai mult din spatiul util. Pastreaza la vedere doar accesoriile si produsele de ingrijire personala care sunt esentiale pentru fiecare zi. Pentru restul, poti folosi sertarele de la mobilier baie sau daca nu este prevazut cu sertare atunci achizitioneaza cosulete pentru depozitare. Stilul minimalist presupune ca totul sa fie cat mai ascuns privirii iar atunci cand intri in baie totul sa fie inundat de lumina si ordine.

Daca tot vorbim despre lumina, trebuie sa stii ca joaca un rol foarte important in creearea unui design minimalist. Daca baia ta nu are o fereastra si spatiul nu beneficiaza de lumina naturala atunci nu trebuie sa te rezumi doar la un corp de iluminat principal. Poti suplimenta lumina cu ajutorul oglinzilor sau a spoturilor cu LED montate pe mobilier baie in diferite puncte cheie pentru a crea o lumina indirecta si sa puna in evidenta aspectul deosebit al anumitor elemente.

Foloseste mobilier baie potrivit si pune ideile tale in practica imediat

Pentru a obtine un design minimalist perfect trebuie sa reduci in mod considerabil numarul de piese de mobilier baie. Daca incaperea este mare atunci opteaza pentru piese de mobilier baie in numar redus si la fel trebuie sa procedezi si daca spatiul este mic.

Nu trebuie sa pierzi din vedere faptul ca atunci cand vine vorba despre mobilier baie acesta trebuie sa fie functional si cu un aspect cat mai simplu. Piesele de mobilier baie pot sa fie transformate si cu ajutorul autocolantului daca nu te pricepi sa vopsesti mobila. Modelele de autocolant de calitate si special concepute pentru baie, de calitate, nu vor afecta suprafata si daca vrei ceva nou atunci poti sa alegi alt model de autocolant.

Tot ce ai nevoie pentru a pune in practica aceste cateva idei este sa ai timp liber si creativitate. Vei vedea ca restul vor veni de la sine atunci cand amenajezi baiacu obiecte sanitare laguna.