Categories legal

Pe scurt, despre plasele de insecte

Zilele toride de vară ne fac să vrem să avem parte de ceva mai mult confort în locuință, și o răcoare bine meritată, fără să folosim prea mult aerul condiționat. O variantă excelentă este să apelezi la rulouri exterioare, perfecte pentru o bună izolare termică, dar și fonică. Perfect, dar ce facem cu mulțimea de insecte care parcă abia așteaptă să vadă geamul deschis pentru a da atacul? Nimic mai simplu: se montează plase tantari si gata, problema este rezolvată rapid și eficient. În cazul în care vrei să optezi și tu pentru această măsură, avem pentru tine câteva informații pe care ar fi bine să le cunoști.

Plasă fixă

Este varianta cea mai comună, dar și cea mai ieftină. Are avantajul că poate fi îndepărtată ușor, pentru eventualele reparații, sau pentru o bună întreținere a acestora. Din păcate, au și un mare dezavantaj, se potrivesc doar la ferestrele standard.

Tip rulou

Verticale sau orizontale, acest tip de plase se potrivesc perfect pentru ușile de tip French. Avantajul lor este că se pot strânge oricând consideri că nu mai ai nevoie de ele, cum este cazul sezonului rece. Sunt foarte ușor de utilizat, sunt dotate și cu un sistem de frânare, ceea ce permite rularea ușoară, sigură și, mai ales, fără zgomot.

Tip plisse

Japonezii sunt cei care au inventat acest tip de plasă, perfect de folosit ca mijloc de protecție împotriva tuturor insectelor. Se caracterizează prin lipsa profilului inferior, și au avantajul că, fiind pliabile, se pot folosi atât la ferestrele locuinței, cât și la uși.

Plasa culisantă

Este un tip de plasă împotriva insectelor confecționată din fibră de sticlă sau aluminiu, și după cum îi spune și numele, este indicat să fie utilizată la protecția ușilor din aluminiu glisante.

Plasă insecte la ușile de garaj?

Sunt foarte rare cazurile în care oamenii optează pentru montarea unei plase de insecte la usi garaj, pentru că nu este un spațiu intens tranzitat, astfel încât să fie nevoie și de această măsură.

Dacă nu știi care este tipul de plasă de insecte care se potrivește cel mai bine locuinței tale, discută cu specialiștii de la magazinul de specialitate sau consultanții de pe site-urile de profil. Și nu uita: alege doar ce se potrivește cel mai bine cerințelor tale!