Categories Fără categorie legal

Mituri comune legate de blugi dama si cat de adevarate sunt

Blugii au fost si vor ramane foarte populari in orice parte a planetei, asta pentru ca sunt foarte simplu de purtat si de intretinut. Si pentru ca sunt atat de populari, indiferent ca e vorba de blugi dama sau de blugi pentru barbati, au aparut si foarte multe mituri legate de ei. Aceste mituri au ajuns sa fie cunoscute si transmise din generatie in generatie pentru ca lumea nu a inteles multe lucruri sau pentru ca anumite situatii, anumite probleme nu au avut o rezolvare la un moment dat.

Care ar fi cele mai comune mituri despre blugi dama si cat de adevarate sunt? Un mit comun pe care unii il mai cred si astazi este legat de … fridiger. Se credea ca daca vei pune blugii in congelator se vor desinfecta instant. Nu numai ca nu vei scapa de toti acarienii care se ascund prin tesaturi, dar daca vei pune blugi in congelator materialul va absorbi umiditatea si bacteriile din congelator vor intra si ele bine mersi in tesaturi. Mitul legat de congelator este fals, se pare ca a fost totusi cineva care a incercat asa ceva, dar nu prea a facut nimic, insa ideea este cool.

Alt mit intalnit adesea este legat de marime blugilor ieftini. Multa lume cumpara blugi care se muleaza cat mai bine pe corp, chiar marimi putin mai mici doar „ca sa le vina bine”. La prima spalare blugii intra la apa, deci vor fi oricum mai stramti decat erau, e bine sa ii luam doar pe cei in care ne simtim confortabil si in care ne putem misca cat mai usor. Mitul despre blugii noi care vor pierde un numar in timp la marime este fals si el. Depinde mult de materiale, e bine sa stim exact ce cumparam, blugii din elastan si bumbac nu vor avea o asemenea problema indiferent cat ii spalam si ii purtam.

blugi dama ieftini                                             

Mai exista un mit legat de data asta de spalari. Nu e bine sa spalam blugii ieftini, pe care ii gasesti si la Top Closet, pentru ca ii stricam. Fals, e indicat sa ii spala dupa patru sau sase purtari, ei pot sa atraga praf, umezeala, pot fi plini de acarieni si microbi mai ales daca lucram intr-un mediu in care avem o atmosfera plina de praf si mizerie. Exista totusi o exceptie, „raw denim”, materialul special din care sunt facuti anumiti blugi este un denim nespalat, ca sa se muleze foarte bine pe corp. Acest tip de denim se spala de abia dupa sase luni ca sa il avem cat mai mult timp in forma initiala.

Ai blugi prea largi sau prea stramti? Ii bagi in apa fierbinte, in cada si ai rezolvat problema. E un mit fals. Marimea blugilor nu se schimba daca ii punem in apa foarte fierbinte, cel mult se decoloreaza, mai iese culoarea din ei, poate intra putin la apa, in rest nimic.

Sa nu uitam nici de mitul potrivit caruia blugii din magazinele online, de la Top Closet in speta, se pot decolora daca ii tinem prea mult in soare, isi pierd din culoare in timp. Nu e adevarat, putem sta cu blugii in soare cat vrem, pigmentul ramane in tesatura. Doar daca ii spalam gresit, daca ii spalam prea des, daca aparea uzura fizica a tesaturii, daca „se rod” blugii atunci putem vedea diferente mari legat de pigmentul din tesaturi si poate sa apara si decolorarea.

Toate aceste mituri trebuie privite cu retinere daca le auziti in jur. Multe au si un sambure de adevar, dar asta nu inseamna ca sunt adevarate in totalitate. Miturile despre blugi vor tot aparea, trebuie doar sa fim cat mai realisti si sa ne gandim rational de fiecare data cand auzim ceva legam de ei.