Categories Fără categorie

Implantul dentar doare? Iata adevarul de la medicii dentisti!

In urma cu ceva timp, vizitele la cabinetul stomatologic erau asociate cu durerea. Era suficient ca un pacient sa intre intr-o clinica pentru a fi cuprins de teama si a se astepta la senzatii neplacute.

Aceasta realitate a fost depasita de multi ani, iar situatia din prezent este una cu totul deosebita. Pentru absolut fiecare problema de natura stomatologica cu care te confrunti, se gasesc solutii care nu implica nici cea mai mica durere si care se dovedesc in totalitate sigure. Astfel stau lucrurile inclusiv pentru pacientii care se confrunta cu problema pierderii dintilor.

Solutia ideala pentru inlocuirea dintilor pierduti

Un implant dentar este o piesa din titan, zirconiu sau din alt material biocompatibil cu organismul uman, care tine loc de radacina a dintelui si, astfel, reprezinta cea mai buna metoda de inlocuire a unui dinte pierdut.

Beneficiile obtinute prin acest tratament disponibil si in clinica stomatologica Dental Premier sunt considerabile: este inlocuita radacina care lipseste, este imbunatatit considerabil aspectul estetic, este stopata atrofierea osului si este prevenita retractia gingiei. Exista, de asemenea, posibilitatea aplicarii pe implanturi a unor proteze dentare fixe, in cazurile in care altfel ar fi fost nevoie de proteze mobile.

Principala teama a pacientilor: este dureros un implant dentar?

Pacientii care asociaza vizita la medicul stomatolog cu durerea au toate motivele sa renunte la aceasta parere preconceputa, deoarece ea nu mai este valabila de mult timp.

Datorita tehnicilor speciale prin care sunt inserate implanturile, pacientii nu resimt nici cel mai mic disconfort, nici in timpul operatiei, nici dupa aceea. Ei se pot intoarce la activitatile zilnice imediat dupa interventie, urmand tratamentul prescris de medicul specialist.

Pentru asigurarea acestei stari de confort este suficienta, in cele mai multe cazuri, o simpla anestezie locala. In cazuri mai complexe insa, cand este nevoie de mai multe implanturi, iar durata interventiei este mai mare, se poate opta pentru inhalosedare cu protoxid de azot sau pentru sedare intravenoasa asistata de un medic specialist ATI.

Astfel, se gasesc solutii pentru ca durerea sa fie evitata, in functie de caracteristicile fiecarui caz in parte.

 

implant dentar
implant dentar

Exista totusi riscuri la inserarea unui implant dentar?

Tratamentul de acest tip este unul dintre cele mai sigure de care poti sa ai parte intr-un cabinet stomatologic. Implanturile sunt realizate din materiale 100% biocompatibile, precum titan, zirconiu sau tantal, care nu interactioneaza cu organismul si, prin urmare, nu exista nici cel mai mic risc de a genera o reactie de respingere.

Exista situatii extrem de rare in care un implant dentar nu se prinde in os:

daca nu exista suficient os; pentru a evita o astfel de problema, inainte de inserare este necesara adaugarea de os suplimentar prin intermediul unei operatii numite aditie sau augmentare osoasa;

lipsa de igienizare corespunzatoare de catre pacient face ca pe implant sa se adune placa dentara, ceea ce poate duce la aparitia infectiilor si la punerea in pericol a intregului tratament. Tocmai de aceea, este esential sa se respecte indicatiile dentistului referitoare la igienizare;

existenta unor boli cronice grave, care pot sa afecteze calitatea osului. Pentru ca acest risc sa fie eliminat, medicul recomanda efectuarea unor analize specifice, inainte de inceperea oricarei proceduri.

Astfel, totul devine sigur si confortabil, fara durere si cu multiple beneficii, garantate in timp. Opteaza pentru tratamentul cu implant dentar imediat dupa pierderea dintilor!