Categories Fără categorie

Ghid pentru unghii sanatoase si frumoase

Igiena personala este o parte importanta a vietii de zi cu zi astazi. Aceasta include nu numai pielea si parul, ci si unghiile. Adesea subestimate si oarecum neglijate, au functii importante de protectie. Cu ingrijirea unghiilor potrivita, nu numai ca va ajuta la mentinerea unghiilor frumoase si sanatoase, dar vor fi perfecte pentru orice sarcina de indeplinit din viata de zi cu zi.

O unghie este o foaie subtire de cheratina care se sprijina pe varfurile degetelor de la picioare si de la maini. Functia sa principala este de a proteja impotriva ranilor si inflamatiilor. In plus, unghiile contribuie la o functie optima de prindere. O unghie este formata din 100 pana la 150 de celule individuale ale cornului care sunt stratificate neregulat una peste alta. Sub unghie este patul unghial. Asa-numita matrice a unghiei este situata la capatul unghiei spre deget. Pe matrice, celulele pielii se imping treptat in afara pentru a se keratiniza ulterior pe patul unghial si astfel formeaza placa unghiala. Cuticula protejeaza matricea unghiei. Patul unghial este format din tesut conjunctiv si este esential pentru intretinerea si sanatatea unghiei.

Viteza de crestere a unghiilor este foarte diferita de la un individ la altul si, de asemenea, fluctueaza intre unghiile individuale. De regula, placa de corn creste cel mai repede pe degetul mijlociu. Substanta excitata, ca si parul, este in principal keratina. Unghiile sunt anexe ale pielii cu crestere rapida. In medie, cresc intre 0,5 si 1,2 mm pe saptamana. In cea mai mare parte, ele constau din cheratina, adica tesut conjunctiv keratinizat. Datorita ritmului ridicat de crestere, bolile si simptomele de deficienta de pe unghii pot aparea deosebit de rapid. Deci sunt fragile cu deficit de biotina. Aceasta este vitamina B7, care este esentiala pentru formarea keratinei.

Multi oameni folosesc principiul „numai elementele esentiale” atunci cand ingrijesc unghiile. Mai presus de toate, aceasta include scurtarea unghiilor. Exista mult mai mult pentru o ingrijire buna a unghiilor. In special persoanele cu anumite boli ar trebui sa acorde mai multa atentie unghiilor. Pentru aceasta, numara psoriazisul, ca o constatare intamplatoare, inmoaie unghiile si au pete. Nu numai sanatatea, ci si aspectele cosmetice joaca un rol in ingrijirea unghiilor. Unghiile bine ingrijite si, eventual, decorate pot fi o adevarata atragere a ochiului!

Termenul „ manichiura ” (kit unghii oneband) inseamna ingrijirea mainilor, inclusiv a unghiilor. „ Pedichiura ”, pe de alta parte, descrie omologul din zona picioarelor. Acestea constau de obicei din urmatorii pasi:

  • Curatarea cu o crema pentru maini sau picioare si o perie pentru unghii
  • Scurtarea unghiilor
  • Taierea cuticulei
  • Lustruirea unghiilor
  • Vopsirea unghiilor
  • Aplicarea unei creme sau ulei hranitor (de exemplu, ulei de migdale, nuca de cocos sau de masline )

Exista cateva lucruri de luat in considerare atunci cand unghiile sunt scurtate. Unghiile pot fi scurtate cu un instrument special pentru unghii. Aici, “taietoarele” de unghii sunt de preferat foarfecele de unghii , deoarece sunt mai blande, iar unghiile sunt mai putin susceptibile de a se rupe. Este recomandabil sa se taie direct numai zona de mijloc a unghiei. Pila de unghii este apoi folosita pentru a netezi.