Categories Fără categorie

DE CE SI CAND SA INCARCATI CLIMATIZAREA

Aproape toate masinile moderne au un sistem de aer conditionat. In unele zone climatice, soferii se pot descurca in mod deliberat, dar in alte parti este uneori dificil sa stai la volanul unei masini fara aer conditionat, mai ales vara. Daca conduceti adesea si locuiti intr-un climat incert, este important sa stiti: de ce si cand ar trebui sa reincarcati aerul conditionat al masinii?

Pentru inceput iti recomandam sa mergi la un service pentru a verifica ce se intampla exact cu instalatia ta de aer conditionat. In felul acesta, vei sti si daca sunt anumite componente defecte sau daca unele conducte s-au fisurat si trebuie sa fie inlocuite.

DE CE MASINA ESTE ECHIPATA CU UN SISTEM DE CLIMATIZARE?

Rolul aerului conditionat intr-o masina este evident sa scada temperatura sau sa aduca frig in habitaclu. Intr-adevar, in anumite perioade ale anului, cum ar fi vara, temperatura poate fi aproape insuportabila. E mai mult cand esti inchisa in masina. Acesta este motivul pentru care masinile sunt in general echipate cu un sistem de aer conditionat, care permite controlul temperaturii. Aerul conditionat trebuie insa mentinut pentru a fi functional. Sa dezvoltam aceasta idee. Daca sunt mai multe componente defecte in instalatia de climatizare, va fi necesar sa te ocupi de reparatii aer conditionat auto si nu personal, ci lasand specialistii sa isi faca treaba.

CUM STITI DACA E NECESAR SA INCARCATI FREONUL?

Veti recunoaste nevoia de a pune gaz in aerul conditionat cu cateva indicii. De exemplu, si acesta este cel mai demonstrativ, absenta totala a vantului rece. Intr-adevar, la un nivel relativ scazut de agent frigorific, exista o presiune insuficienta pentru producerea frigului. Acest lucru poate duce, de asemenea, la un consum excesiv de combustibil.

De asemenea, daca ventilatia isi pierde puterea, aceasta poate indica o problema cu gazul, desi ar putea fi explicata si printr-o defectiune a compresorului.

Pe scurt, este posibil sa fie necesara reincarcarea aerului conditionat daca:

  • nu este suficient aer proaspat
  • sistemul de aer conditionat sufla doar aer cald
  • dezghetarea parbrizului nu mai functioneaza normal

LA CE FRECVENTA TREBUIE SA INCARCATI CLIMATIZAREA?

Daca trebuie sa va reincarcati aerul conditionat atunci cand are o problema cu gazul, asa cum s-a explicat mai sus, cat de des va trebui sa o faceti din nou? Va trebui sa asteptati pana cand masina va avea din nou o problema cu agentul frigorific? Raspunsul este, evident, nu, atata timp cat aceasta problema poate fi prevenita. Conform mecanicilor, de fapt, pentru masinile recente, ar trebui sa va reincarcati aerul conditionat la fiecare 3 ani.

 

Atunci cand mergi cu masina la service nu uita ca din cand in cand sa verifici forma jantelor si modul in care acestea stau. Chiar daca nu sunt strambe, uneori vei avea nevoie de echilibrare roti astfel inat sa mearga mereu drept si sa fie perfect functionale. Rotile care nu sunt corect echilibrate vor avea nevoie de ajustari astfel incat sa mearga drept si daca le lasi asa vei descoperi cum anvelopele sunt uzate inegal.