Categories Fără categorie

Beneficiile unei supravegheri video publice

Orice persoana din lume are dreptul sa circule liber in public fara a fi observata sau chiar inregistrata. Si totusi discutia despre supravegherea publica se aprinde in mod regulat. Supravegherea locurilor si facilitatilor accesibile publicului a gasit un sprijin larg, in special in contextul infractiunilor in spatiile publice. Dar, pe de alta parte, exista cel putin la fel de multi avocati care resping supravegherea video publica in ceea ce priveste dezvoltarea personala gratuita si dreptul la autodeterminare informationala. Dupa cateva cercetari, exista o imagine de ansamblu asupra situatiei actuale a supravegherii publice cu tehnologia video, exista diverse avantaje in ceea ce privesc camerele de supraveghere, nu in ultimul rand, exista beneficii asupra supravegherii camerei in mediul de afaceri si privat.

sursa:Comenzi

Zonele publice sunt zone comunitare sau institutii de drept public care sunt in mod liber accesibile publicului. Acestea includ, de exemplu, zone de trafic public, parcuri, piete, autostrazi, gari si aeroporturi, facilitati sportive, cladiri publice, scoli si multe altele. Din ce in ce mai multe dintre aceste zone accesibile publicului sunt echipate cu camere de supraveghere comenzi.ro video opto-electronice extrem de functionale pentru a observa oamenii care sunt acolo. Acolo unde supravegherea camerei este utilizata peste tot este foarte inconsistenta si variaza foarte mult in fiecare stat federal si oras.

Multi oameni nu observa dispozitivele tehnice daca sunt integrate in mod discret in peisaj. Proiectul „Supraveghere sub supraveghere” arata pe un OpenStreetMap unde sunt instalate camere de supraveghere publica in toata lumea si ce zone monitorizeaza. Scopul principal al proiectului este de a contribui la cresterea gradului de constientizare a problemei si de a face monitorizarea mai transparenta.

Motivele utilizarii camerelor video sunt, desigur, foarte diferite in functie de amplasarea lor. Acestea sunt utilizate pentru a obtine informatii despre sursele de pericol, pentru a urmari hotii si faptasii, pentru a expune betia vizibila sau comportamentul de hartuire sau pentru a investiga daunele materiale. De cativa ani incoace, subiectul a declansat in mod repetat o dezbatere generala cu opinii foarte contradictorii in politica, afaceri si burghezie. Si asta in ciuda faptului ca, potrivit unui sondaj din 2017, 81% dintre cei chestionati au declarat ca supravegherea in spatiile publice cu tehnologie video inseamna mai multa securitate pentru ei.

Pentru sustinatorii supravegherii video publice, marele bun al propriei securitati este in mod clar primul. Pe de o parte, propriul sentiment subiectiv de securitate, care creste prin perceptia unei zone monitorizate si, pe de alta parte, perceptia obiectiva ca infractiunile sunt inregistrate cu siguranta si astfel contribuie la o cautare fara eforturi. Multi dintre sustinatori vad, de asemenea, valoarea adaugata a supravegherii, deoarece digitalizarea a condus deja oamenii sa comunice deschis si liber pe internet intr-un fel sau altul. In plus, practic fiecare pas este urmarit prin intermediul smartphone-urilor prin GPS. Ca cetateni, la fel si sustinatorilor, nu ar trebui sa le fie frica, pentru ca nu au nimic de ascuns. In acest sens, supravegherea video publica ofera un sentiment mai mare de securitate, vizand infractorii si infractiunile fara nimic de temut ca cetatean drept.