Categories Fără categorie

De ce ai nevoie in dormitorul copilului

Mobila dormitor copii de pe reberic.ro este cea mai buna varianta si noi iti exemplificam ce poti cumpara.

Leaganul

Este baza camerei. In prezent, toate patuturile trebuie aprobate pentru a fi in siguranta, deoarece majoritatea copiilor dorm in ele pana la varsta de 2 sau 3 ani. Asigurati-va ca materialele, distanta dintre bare, suporturile pentru ridicarea si coborarea saltelei, salteaua si inaltimea barelor transversale au trecut de comenzile de siguranta si acest lucru este listat pe eticheta producatorului. Si daca aveti de gand sa utilizati un patut imprumutat, este necesar sa verificati ca:

  • Materialele folosite si vopseaua sau lacul nu sunt toxice, deoarece ar putea face rau bebelusului prin contact sau pe cale orala.
  • Distanta dintre bare nu poate depasi 6 cm pentru a impiedica copilul sa-si incordeze capul mic.
  • Inaltimea maxima a barelor colturilor patutului trebuie sa fie de 0,16 centimetri.
  • Nu mai mult de doua degete ar trebui sa fie intre saltea si cadrul leaganului.

Si, de asemenea, retineti ca:

  • Protectiile captusite care sunt plasate in jurul patutului nu sunt recomandate deoarece impiedica circulatia aerului si exista riscul de sufocare.
  • Patuturile cu sine mobile sunt periculoase, deoarece pot provoca caderea unui copil. Acest act provoaca un impact al copilului cu solul.
  • Salteaua trebuie sa fie confortabila si sigura. In prezent, acestea sunt fabricate din diferite materiale: arcuri, latex, fibra de nuca de cocos, spuma si vascoelastic. Cele mai recomandate sunt cele de viscoelastic si latex, deoarece acestea transpira si sunt adaptabile la corpul bebelusului, si cele ale fibrei de nuca de cocos, care impiedica acumularea de umiditate.

O alta versiune a patutului este bassinet-ul, un patut mic care serveste doar in primele luni de viata ale bebelusului. Este recomandat mamicilor care vor sa aiba pe micutul lor pe timp de noapte langa ele si sa aiba putin spatiu in camera. De la sase luni, este recomandabil sa mutati copilul in patut. Unele patuturi aduc un adaptor pentru a se pune in interiorul bassinetului, cunoscut si sub numele de reductor, care permite nou-nascutului sa nu se piarda intr-un patut mare.

Masa de infasat

In primele luni, bebelusul are nevoie de 8 pana la 12 schimbari de scutec zilnic, astfel incat alegerea unui schimbator bun in inaltime, care va permite sa schimbati scutecul fara a fi nevoie sa va indoiti, este esentiala pentru a evita suferinta durerilor de spate. In plus, este esential sa aveti totul la indemana in acel moment, deoarece copilul nu ar trebui sa fie lasat niciodata singur sau neglijent in masa de schimbare, deoarece ar putea cadea. Prin urmare, comodele care au sertare sau buzunare sunt cele mai practice.

In prezent poti opta pentru o cada de masa in schimbare, daca preferi sa o asezi in baie, sau pentru o piesa de mobilier cu sertare care sa fie asezata in dormitorul bebelusului.

Standardul european EN 12221-1/2 care reglementeaza cerintele de siguranta

Mesele de infasat trebuie sa aiba doua sau mai multe roti si cel putin doua picioare, sau patru roti sau mai multe, dintre care cel putin doua trebuie sa poata fi blocate. Daca dulapul mesei de infasat-cada sau sertar este echipat cu roti, este necesar sa se verifice daca acestea se rotesc bine si sa nu se blocheaze.

Salteaua nu trebuie sa alunece.

  • Toate partile structurii care alcatuiesc cada si masa de schimb inclusiv suprafetele de sustinere, trebuie sa fie lavabilesi usor accesibile pentru curatare.