Categories Fără categorie

Cum contribuie reciclarea la o viata mai sanatoasa

Reciclarea economiseste bani, energie si timp. Reduce poluarea si conserva resursele naturale. Reciclarea reduce nevoia de a produce materii prime, precum si economiseste utilizarea combustibililor fosili.

Reciclarea este o componenta esentiala a gestionarii rapide si eficiente a deseurilor. Deseurile nebiodegradabile si produsele care distrug resursele naturale pretioase, in esenta copacii, si combustibilii fosili pot face ravagii asupra mediului si biodiversitatii noastre. Reciclarea este singura cale de iesire din aceasta situatie disperata.

Care sunt avantajele reciclarii?

Reciclarea ajuta in mod eficient la gestionarea materialelor de unica folosinta in zonele aglomerate, fara a incarca pamantul cu gropi de gunoi.

Conserva energia, deoarece reciclarea poate produce noi produse la o fractiune de energie in comparatie cu energia utilizata la crearea de produse noi-noute. De asemenea, reciclarea duce la emisia unui volum mai mic de gaze nocive in mediu.

Reciclarea contriuie la diminuarea noxelor produse de masini. Fiecare masina are un catalizator, care este considerat un accesoriu consumabil. Asta inseamna ca, in timp, catalizatoarele se vor uza si vor avea nevoie de inlocuire. Partea buna este ca aceste piese pot fi duse in centrele de reciclare, unde vei primi o suma importanta de bani pentru ele, daca au continutul normal de metale in interior. Click aici pentru mai multe detalii si vei vedea cum poti obtine bani pentru catalizatorul tau vechi. Atunci cand masina merge fara catalizator, sau cu  un catalizator uzat, nivelul de poluare produs creste considerabil, acesta fiind si motivul pentru care nimeni nu recomanda sa faci asta. De asemenea, daca arunci vechiul catalizator in natura, vei pune in pericol mediul din cauza substantelor aflate in interior. Cu ajutorul acestor statii de reciclare, vei fi astfel incurajat sa duci catalizatorul in locul potrivit si vei obtine resurse pentru unul nou.

Datorita  reciclarii, nevoia de transport, minerit si alte activitati conexe este mult redusa. Intreaga gama de deseuri nebiodegradabile, cum ar fi plasticul, poate fi reciclata, salvand astfel pamantul sa nu devina steril de la scurgerile toxice.

Cutiile de aluminiu sunt utilizate abundent. Reciclarea conservelor uzate poate economisi o cantitate uriasa de energie, deoarece extractia atomilor de aluminiu cu energie scazuta din minereurile lor de bauxita necesita eliberarea de starea de oxid, care consuma o cantitate imensa de energie.

Reciclarea materiei organice duce la generarea de compost valoros care serveste drept ingrasamant pentru plante. Se produce si metan, care poate servi drept combustibil pentru multe lucruri, in special pentru gatit.

Reciclarea duce la conservarea resurselor naturale pretioase (in special a copacilor si a apei) si ajuta la protejarea habitatelor animalelor. Combustibilii fosili au nevoie de milioane de ani pentru a se forma. Echilibrul de oxigen si dioxid de carbon este mentinut in mod adecvat.

Pamantul va fi mai sanatos si mai verde, deoarece gropile de gunoi nu vor inghiti pamanturile si parcurile neputincioase. Incalzirea globala este evitata si alte dezastre naturale sunt tinute la distanta.

Mai putine depozite de gunoi asigura ca solul fertil cel mai de sus nu este erodat. Biodiversitatea acvatica este mentinuta, deoarece deseurile sunt salvate de la aruncarea in ocean, ceea ce duce la epuizarea nutrientilor vitali.