Table of Contents
Sursa: Unsplash.com
Bijuteriile care sunt realizate din metale prețioase prezintă o valoare inestimabilă atât financiară, cât și sentimentală. Unul dintre motivele pentru care oamenii își îndreaptă atenția către ele este că au capacitatea de a rezista un timp îndelungat din momentul achiziționării, fiind oferite drept cadou sau chiar moștenire. Sub nicio formă nu se demodează și se pot integra cu succes în cadrul multor stiluri vestimentare.
Din păcate, prețul de achiziție poate să fie ușor crescut, iar acest lucru poate fi un impediment pentru multe persoane. Vestea bună este că există numeroase case de amanet din cadrul cărora obiectele prețioase pot fi achiziționate la un preț accesibil.
Citește și: Ce este și cum recunoști dragostea adevărată?
Cu toate acestea, după o anumită perioadă de la achiziție, este important să se respecte un anumit proces de întreținere când vine vorba de aceste bijuterii din aur. La fel cum se întâmplă în cazul pieselor vestimentare, și bijuteriile tind să-și mai piardă din strălucire cu trecerea timpului, având nevoie de o reîmprospătare.
Sfaturi pentru întreținerea bijuteriilor din aur acasă
În ceea ce privește bijuteriile confectionate din aur, ele nu se murdăresc și nici nu se decolorează, însă, din păcate, după o anumită perioadă de timp, își pierd din strălucire. Cu toate acestea, există multe metode disponibile prin intermediul cărora poți curăța și reda strălucirea bijuteriilor.
1. Curățarea bijuteriilor cu oțet
Oțetul este recunoscut pentru capacitatea sa de a reda strălucirea bijuteriilor din aur, fără să le afecteze într-un fel sau altul condiția. Se recomandă adăugarea obiectelor prețioase într-un bol cu oțet, unde trebuie să fie lăsate aproximativ 20 – 30 de minute. Ulterior, pot fi curățate într-un mod delicat cu o periuță de dinți. Ulterior, bijuteriile pot fi șterse cu o cârpă moale.
2. Curățarea bijuteriilor cu ajutorul amoniacului
Una dintre cele mai eficiente soluții de curățare a bijuteriilor din aur se dovedește a fi amoniacul, peste care se adaugă o cantitate generoasă de apă. Obiectele prețioase trebuie să fie lăsate într-un astfel de amestec pentru maxim 60 de secunde, după care este necesar ca fiecare piesă să fie clătită. Specialiștii nu recomandă extinderea timpului petrecut de bijuterii în amoniac și apă, pentru că există riscul ca acesta să le afecteze nuanța, devenind din ce în ce mai închisă.
3. Curățarea bijuteriilor prin intermediul bicarbonatului de sodiu
O altă metodă de curățare care atinge un nivel ridicat de eficiență este curățarea bijuteriilor din aur cu o soluție rezultată din amestecul bicarbonatului de sodiu cu apă caldă și puțină sare. Toate aceste ingrediente contribuie la redarea strălucirii bijuteriilor, fără să existe riscul ca acestea să se deterioreze sau să se zgârie.