Categories Fără categorie

Solutii profesionale pentru a avea cel mai bun tip de intretinere piscina

Pisicina este o investitie la care multe persoane viseaza. Din fericire, cei care locuiesc la casa pot sa satisfaca aceasta dorinta mult mai rapid si mai realist decat cei care locuiesc la bloc. Pentru cei care au deja o piscina si se intreaba ce solutii pot folosi pentru intretinere piscina, pe site-ul piscine-concept.ro pot sa gaseasca cele mai utile sfaturi, dar si produse de top din gama accesoriilor si a piscinelor de curte.

Apa din piscia este supusa multor “atacuri” din exterior (poluare, ploaie, schimbari de temperatura, raze UV si asa mai departe). Toate acestea afecteaza calitatea apei din piscina proprie. Cateva sfaturi simple va permit sa profitati la maxim de piscina dvs., reducand in acelasi timpul pentru intretinerea acesteia. Concret, trei factori actioneaza direct asupra curateniei si calitatii apei din piscina: filtrare, dezinfectare si nivelul de pH. In acest ghid, vom detalia fiecare dintre aceste puncte care, odata stapanite pe deplin, va vor garanta apa sanatoasa si perfect curata. In cele din urma, vom merge mai departe prezentand alte tipuri de tratament, cum ar fi electroliza sarii.

Filtrul este plamanul piscinei. Acesta permite regenerarea apei si garanteaza calitatea sa buna. Va recomandam sa va filtrati piscina in timpul unei perioade zilnice de 8 pana la 12 ore continuu. Cand temperatura este ridicata si utilizarea piscinei este intensa, creste durata si intervalele de filtrare (mai ales in timpul zilei, cand nevoia este mai mare).

Iata o regula simpla de retinut si de aplicat pentru a cunoaste timpul necesar zilnic de filtrare:

Timpul de filtrare = temperatura apei impartita la 2.

Sistemul de filtrare este format dintr-o pompa si un filtru. Pompa atrage apa din iaz si o directioneaza catre filtru. Acesta din urma capteaza resturile si micile impuritati. Odata filtrata perfect, apa curata este returnata in bazin. Cu toate acestea, ea nu este inca perfect sanatoasa. Intr-adevar, contine microorganisme, alge si alti fungi microscopici. In acest moment intervine tratarea apei, ceea ce va garanta faptul ca inotati in apa sanatoasa si fara niciun pericol pentru sanatate.

Doza de dezinfectant din piscina dvs. nu trebuie neglijata. De fapt, aceasta garanteaza inotul in siguranta pentru sanatatea intregii familii. Va recomandam sa va masurati nivelul clorului cu un kit de analiza sau cu ajutorul benzilor de acvacel care va garanteaza fiabilitatea in citirea rezultatelor. Va puteti doza clorul in mod constient si cat mai precis posibil. In mod ideal, va recomandam sa optati pentru un sistem de tratament automat, fie prin electroliza sarata sau chiar prin regulator automat de clor (Redox). Veti avea apoi certitudinea ca consistenta apei este perfect sub control.

Aveti grija sa va verificati nivelul apei. Nivelul ideal al apei este jumatate din skimeri. Un nivel de apa prea scazut poate duce la dezactivarea pompei din piscina dvs., care poate arde motorul acesteia din urma.

Curatare saptamanala suplimentara este necesara. Curatati linia de apa fie folosind un gel special pentru linie de apa, fie utilizand un burete „magic”. In cazul unei linii de apa foarte infundate, ridicati nivelul apei deasupra conductei de apa si efectuati un soc de clor. Acest lucru va elimina depozitele grase prezente pe aceasta linie. Aspirati cu un aspirator special de piscina. Daca nu aveti un regulator de clor sau un sistem de tratament automat, verificati-va nivelul clorului folosind benzi de testare sau un kit de testare a apei din piscina. Daca nu aveti un regulator automat de pH, verificati-va nivelul de pH. Nivelul ideal de pH este cuprins intre 7,2 si 7,4. Aceasta rata va va asigura ca veti inota  confortabil si asigura eficacitatea dezinfectantului. Daca aveti un filtru de nisip, spalati-l pentru a elimina impuritatile prezente in nisip. Daca aveti un filtru cu cartus, curatati cartusul cu jetul de apa. Daca filtrul dvs. este intr-adevar murdar, un pic de timp in masina de spalat vase ii poate oferi mai multa stralucire. Trebuie sa stiti ca majoritatea filtrelor de cartus se gasesc foarte usor ca piese de rezerva. Exista numeroase meoduri in care puteti, chiar dvs. Sa montati unele piese. In cele din urma, goliti cosul filtrului. De asemenea, verificati daca pre-filtrul pompei dvs. nu este plin de impuritati. In acest caz, goliti-l si curatati-l.

Desi poate parea foarte multa munca exista multe avantaje in a avea o piscina.

O piscina este un plus excelent in orice casa. Poate reuni familia impreuna in timp ce te distrezi si, in acelasi timp, iti poate imbunatati sanatatea cu exercitiile pe care le poti face in timp ce inoti sau aerobica in apa. Din pacate, multe familii considera ca piscinele sunt mult prea scumpe. Vestea buna este ca puteti obtine o piscina mult mai ieftina, atata timp cat doriti sa utilizati un container pentru transport.

Un mod emergent si extrem de popular de a folosi containerele de transport este de a le transforma intr-o piscina in aer liber.

Unul dintre avantajele principale ale bazinelor de tip containere este instalarea rapida si usoara. Asta deoarece piscinele de tip containere sunt mai simplu de montat pentru ca nu este necesara nicio lucrare de excavare. Piscina are nevoie doar de o suprafata plana si stabila. Adaptabila la orice instalatie de suprafata, inaltimea containerului poate fi prevazuta cu o scara speciala la un capat, fara a fi necesara inchiderea acesteia.

Piscina de tip container ofera flexibilitate in dimensiune. Datorita designului sau modular, puteti personaliza dimensiunea. In timp ce majoritatea piscinelor din magazin tind sa nu fie foarte adanci si pot exista restrictii cu privire la posibilitatea de a instala o piscina incorporata, o piscina de tip container va permite sa aveti o adancime mai mare, iar restrictiile sunt limitate.

Verile vor fi mai frumoasa odata ce instalati o piscina in spatele casei!