Categories Fără categorie

Proiectoarele cu LED, o solutie de iluminat eficienta pentru exteriorul cladirilor

Rolul luminii pentru cladirile exterioare este foarte important, mai ales pentru cladirile comerciale si de afaceri. Lumina nu doar ca pune in valoare arhitectura unei cladiri ci si ofera securitate mai buna, descurajand persoanele neautorizate sa patrunda in incinta cladirii.

Drept urmare, conteaza foarte mult si ce tipuri de corpuri de iluminat alegi astfel incat sa iti ofere toate avantajele: sa fie economic, sa lumineze eficient si sa aiba o durata de viata ridicata. Toate aceste caracteristici sunt indeplinite cu succes de proiectoare LED.

Amplasand proiectoare LED in exteriorul cladirii nu numai ca te vei bucura de avantajele mentionate dar vei reusi sa creezi o atmosfera prietenoasa prin care sa evidentiezi cladirea in care iti desfasori activitatea.

Atunci cand alegi proiectoare LED beneficiezi si de o serie de alte avantaje precum:

Economisirea resurselor prin utilizarea proiectoare cu senzori de miscare

Desi vei constata ca durata de functionare a acestor proiectoare LED este mai mare in comparatie cu oricare alte tipuri de corpuri de iluminat, poti sa alegi sa instalezi proiectoare cu senzori. Acestea sunt foarte practice deoarece nu se aprind decat in momentul in care detecteaza miscarea, fiind astfel o solutie suplimentara de securitate. Proiectorul nu se va aprinde de fiecare data cand trece o pisica sau un caine deoarece senzorii pot detecta diferenta intre diverse surse de miscare.

Exista si modele de proiector LED 50w care pornesc si se opresc atunci cand doresti de la un intrerupator. Sau mai poti alege si proiectoare care prezinta o combinatie intre cele doua tipuri de functii despre care am vorbit.

Poti alege intensitatea si unghiul de lumina de la instalmen.ro

Este bine de stiut ca cu cat este mai mic unghiul cu atat este mai intense lumina. Dar nu se pune problema pe ineficienta deoarece aceste proiectoare LED sunt ideale pentru a lumina eficient o anumita zona. De exemplu, poti sa amplasezi proiectoare in zonele unde sunt instalate si camere, astfel incat imaginea captata sa fie inregistrata mai clar.

Posibilitatea de alimentare solara, la reteaua electrica sau cu acumulatori

Avantajul acestor proiectoare LED este acela ca nu depend numai de alimentarea cu curent electric. Daca ai nevoie de o sursa de iluminat intr-o zona in care nu este curent electric atunci poti opta pentru un model cu alimentare solara sau cu acumulatori. Lumina emisa va fi la fel de eficienta ca si in cazul alimentarii cu curent electric. Nu se pierde din calitate si este o solutie foarte buna pentru casele de vacanta si orice zona in care este necesara o iluminare corespunzatoare.

 

Sunt protejate impotriva intemperiilor

 

Inca din fabricatie, aceste proiectoare LED sunt realizate astfel incat sa poata fi utilizate indiferent de conditiile de vreme. Insa, trebuie sa acorzi atentie pentru ca trebuie sa aiba un grad de protectie ridicat in cazul in care planuiesti sa folosesti proiectoare LED in exterior.

Cele mai multe modele sunt protejate de o carcasa sigilata care nu lasa sa patrunda in interior intemperiile.

Aceste proiectoare LED sunt foarte eficiente si vei putea sa te asiguri ca locuinta ta sau cladirea in care iti desfasori activitatile este protejata si descurajeaza patrunderea hotilor in interior.