Categories Fără categorie

Organizare si arhivare a obiectelor din casa

Pentru o buna organizare a obietelor din casa ta, ai nevoie sa urmezi cativa pasi simpli. Iata ce anume ai de facut pentru a oferi casei tale un aspect ordonat. Ia in calcul sa cumperi si obiecte de birotica.

  1. In fiecare zi a saptamanii deschide un dulap, scoate tot continutul sau si curata interiorul. Analizeaza toate elementele pe care le ai si scapa de lucrurile pe care nu le folosesti, sunt vechi sau le-ai cumparat in dublura. Chiar ai nevoie de 3 spargatoare de nuci in bucatarie? Repeta operatiunea timp de cateva zile in diferite camere ale casei, in bucatarie, baie, dormitoare etc… In aproximativ 15 zile vei avea dulapuri impecabile si cu elementele plasate bine si usor accesibile. Dar nu adormi pe lauri si pastreaza organizare si arhivare pentru ca vei cadea inapoi in haos!

 

  1. Cand esti de cumparaturi fa intotdeauna o lista anterioara. Odata ce ai facut-o, ia-o cu tine din nou la urmatoarele cumparaturi pentru a te asigura ca nu cumperi de doua ori acelasi produs pentru casa. Nu cumpara niciodata ceva care nu este pe acea lista, mai ales daca nu iti este necesar acel obiect; vei economisi bani, spatiu si dureri de cap!
  2. Asigura-te ca documentele importante cum ar fi actele casei, masinii sau actele familiei sunt depozitate departe de haosul din casa. Organizeaza in asa fel incat acestea sa aiba locul lor separat si departe de bucatarie, daca se poate. Arhiveaza facturile platite si pastreaza-le in cutii de depozitare incapatoare. Le poti pune de exemplu intr-un dulap, sau de ce nu, chiar sub pat.
  3. Jucariile copiilor de asemenea trebuiesc organizate in asa fel incat sa fie usor usor de folosit dar si sa pastreze o oarecare ordine in camera lor. Cumpara cutii speciale de depozitare si gaseste-le un loc in casa fara sa incomodeze libera trecere a membrilor familiei. Invata copilul ca ori de cate ori termina de jucat, sa le depoziteze la locul lor.
  4. Organizarea pantofilor trebuie facuta si ea, cu cap! Cumpara un pantofar sau un dulap in care poti depozita pantofii pe care ii folosesti mai rar, iar pentru cei de zi cu zi, ii poti pastra mai aproape de usa, pe un suport special pe care il poti aseza langa cuier de exemplu.

Daca este adevarat ca locuintele bine organizate sunt mai fericite, ei bine merita sa incerci sa pui in aplicare tot ce deja ai citit. Vei realiza ca o casa ordonata in permanenta iti va oferi un confort sporit si te va scuti de timp pierdut in asezarea fiecarui obiect. Totul va arata impecabil in orice moment al zilei si tu vei fi pregatit de o vizita de-a prietenilor chiar si in miez de noapte. O casa curata nu inseamna decat o podea stralucitoare, inseamna o buna organizare si arhivare a tot ce te inconjoara intr-o locuinta! Pentru o viata linistita, alege sa iti organizezi nu doar casa ci si timpul tau in mod eficient, practic si care sa iti aduca bucurie!