Categories legal

Obiceiuri nocive care îți afectează dantura

Cine nu își dorește să aibă un zâmbet frumos, cu dinți regulați, sănătoși și strălucitori? Din păcate, nu toți și respectăm recomandările medicilor specialiști pentru îndeplinirea acestei dorințe. Există mai multe obiceiuri, aparent inofensive, dar care stau în calea ta către o dantură desprinsă parcă din reclame.

Consumi multe alimente dulci și lipicioase

Ce ar fi viața fără ceva dulce, menit să îți aducă imediat zâmbetul pe buze? Majoritatea oamenilor adoră dulciurile, și probabil și tu te numeri printre ei. Recomandarea medicilor dentist în acest caz este să încerci să mai reduci din alimentele dulci și lipicioase pe care le consumi zilnic. Zaharurile conținute de acestea îți vor deteriora smalțul dinților, ceea ce înseamnă că ești mult mai predispus la apariția unor carii nedorite.

Pentru a afla mai multe despre acest aspect, nu ezita să treci pragul unui cabinet stomatologic. Și, pentru că sunt multe și nu știi pe care să îl alegi, ne permitem să îți facem și o sugestie: clinica de specialitate Cris Smile, un loc unde profesioniștii cu experiență în domeniu au decis să vină în sprijinul tuturor celor care vor să aibă un zâmbet frumos. La dispoziția ta sunt două sedii, unul în sectorul 5 – despre care probabil au auzit deja, și altul, mai nou, în sectorul 6, pe strada Boișoara nr. 10 – 12.

Mestecarea cuburilor de gheață

Pe perioada verii în special, multe persoane mestecă unul sau mai multe cuburi de gheață. Aceste este, cu siguranță, unul dintre cele mai nocive obiceiuri care îți pot afecta dantura, în special dacă porți aparat dentar. Aparent inofensiv, acest gest îți poate afecta enorm dinții, pentru că în acest fel apar fisuri mici și invizibile la nivelul danturii. Cu timpul, aceste fisuri afectează starea de sănătate a dinților, și poți risca inclusiv pierderea lor. Prin urmare, de ce să nu previi această neplăcere renunțând pur și simplu la mestecarea cuburilor de gheață. Sunt și alte metode de a te răcori de arșița verii.

Bei cafea regulat

O bună parte dintre români și nu numai, nu concept să își înceapă ziua fără o cană mare de cafea, sau chiar și de ceai. Obiceiul se menține și de-a lungul zilei, când sigur cantitatea de dimineață mai este suplimentată cu măcar o ceașcă. Delicioase amândouă, dar știi că îți pot afecta dantura? Medicii dentist susțin că aceste două băuturi îți pătează dinții, și de aici îți dai seama și singur care sunt urmările.

Vinul îți pătează dinții

Se spune că un pahar de vin consumat la o masă este sănătate curată, grație conținutului său de resveratrol. Cel mai probabil ai citit și tu despre beneficiile acestuia, așa că nu vom insista pe ele. În schimb, te vom informa că vinul roșu poate deveni un inamic al zâmbetului tău de vedetă pe care ți-l dorești, deoarece de-a lungul timpului, dinții nu vor mai avea acel alb strălucitor.

Renunță la băuturile carbogazoase

Consumul de băuturi carbogazoase nu este unul care să te ajute la o bună sănătate a organismului. Dimpotrivă! Multe afecțiuni sunt cauzate de ele, iar printre acestea se află că subțiază stratul de smalț, fapt ceea ce duce nu doar la o culoare nesănătoasă a dinților, dar cu timpul zaharurile conținute de ele pot duce chiar și la slăbirii poziției dinților pe arcadă.

Fumatul

Cu siguranță fumatul și o dantură frumoasă și sănătoasă nu reprezintă o combinație de succes. De fapt, fumatul este cel care te împiedică să ai acei dinți frumoși și strălucitori, iar starea lor de sănătate nu este chiar cea dorită de tine. Renunță la fumat, pentru că întreg organismal tău va fi mult mai sănătos, și chiar vei simți destul de rapid efectele benefice ale acestei decizii!