Categories News

O alta abordare: cursurile de dezvoltare personala pot oferi oricui avantaje nebanuite in viata!

Dobandirea unui bagaj important de cunostinte contribuie la conturarea unei culturi generale impresionante si este un obiectiv pe care scolile de prestigiu pun un accent deosebit. Desi acesta este un aspect exceptional, s-a pus intrebarea: „Sunt totusi suficiente notiunile predate in scoala pentru formarea unui tanar?”

Studiile realizate ulterior au oferit rapid raspunsul, ajungandu-se la concluzia ca imbinarea notiunilor teoretice cu cele practice si de autocunoastere asigura pachetul perfect pentru un adolescent la inceput de drum. Astfel, in completarea sistemului de educatie s-a introdus si un sistem complementar de cursuri dezvoltare personala, care sa ajute generatiile tinere sa isi descopere potentialul la justa valoare.

Avantajele pe termen lung sunt colosale, programele aducand imbunatatiri pe toate planurile vietii, de la cel personal la cel profesional. Copii, adolescenti sau adulti, pot beneficia de notiunile si tehnicile predate in cadrul acestor cursuri, in orice moment, acestea avand aplicabilitate in situatiile cu care se confrunta zilnic.

curs-de-dezvoltare-personala

Invatarea experientiala, orientarea spre autocunoastere

Conceptul experiential pe care se bazeaza modulele de cursuri de dezvoltare personala de la Success Academy, de exemplu, este la ora actuala unul care inregistreaza cele mai bune rezultate, acesta fiind cel mai apropiat de capacitatea de invatare nativa cu care fiecare persoana este inzestrata. Acest instrument, care s-a dovedit a fi deosebit de util in evolutia unui individ, este acum la indemana oricui, inscrierea si participarea la aceste cursuri contribuind garantat la progresul fiecarui cursant in parte.

Cum poate insa aceasta noua abordare sa aduca avantaje nebanuite in viata? In primul rand, sistemul este orientat pe autocunoastere. Atunci cand esti constient de punctele tale forte si de cele sensibile si capeti o inteligenta emotionala elevata, increderea in sine creste exponential. O persoana increzatoare in propriile forte este greu de „daramat” de vicisitudinile vietii si gestioneaza cu mai multa usurinta momentele de criza. Sa stii sa iti pastrezi calmul intr-un scenariu tensionat, sa poti sa mediezi un conflict si sa ai abilitatea de a comunica constructiv pentru a evita escaladarea unei situatii sunt atuuri de lider, care folosesc atat in plan profesional, cat si in plan familial sau personal.

Inteligenta emotionala, cheia unui lider de top

Inteligenta intrapersonala si cea interpersonala reprezinta instrumente pe care oricine ar trebui sa le stapaneasca. Desi sunt tratate superficial de multi, acestea contribuie la transformari spectaculoase atunci cand sunt cizelate. Programele de cursuri de dezvoltare personala se axeaza pe slefuirea celor doua „arme”, participantii reusind prin tehnicile invatate sa isi invinga temerile, frica de esec, timiditatea, tracul de a vorbi in public si emotiile care apar atunci cand trebuie sa faca fata unei discutii contradictorii.

Arta comunicarii

Comunicarea constructiva, abilitatea de a utiliza tonul potrivit si de a transmite un mesaj coerent si motivational celor din jur sunt aspecte esentiale in drumul spre succes. Socializarea, integrarea cu usurinta in colectivitate si construirea unor relatii benefice si durabile au la baza modul de comunicare. Maniera in care transmiti o idee este mult mai importanta decat ideea in sine, tocmai de aceea comunicarea este tratata cu mare atentie in cadrul unor cursuri de dezvoltare personala.

Motivatia

Mindset-ul de invingator, motivatia si creativitatea sunt si ele puse in balanta succesului. Acestea intervin si, uneori, hotarasc soarta unui proiect, indiferent de anvergura lui. Tocmai de aceea, organizarea eficienta a resurselor, managementul unui proiect si transformarea unui esec intr-o lectie invatata sunt decisive pentru o evolutie remarcabila in cariera si in relatii.

Prin intermediul unor cursuri dezvoltare personala poti elimina orice blocaj din parcursul tau. Aceste programe sunt poate cea mai inspirata investitie pe care o poti face pentru a descoperi si lansa cea mai buna versiune a ta!