Categories Fără categorie

Matematica, știința datelor exacte

     Cu rest sau fără rest? Aceasta este cea mai des întâlnită întrebare adresată de către un profesor unui elev aflat în fața finalizării unui calcul matematic. Cadrul-didactic așteaptă, întotdeauna, un răspuns ferm, dar unii elevi, nefiind siguri pe ei, ori îl dau în șoaptă, ori nu-l dau deloc. Tocmai din acest motiv, noi echipa Delfin, vă punem acum la îndemână spre achiziție cele mai complexe și interactive manuale de matematica clasa a 10 a! Atent selecționate, manualele noastre vin în sprijinul dumneavoastră, profesorilor, și al elevilor, încurajând comunicarea și întărind siguranța elevilor, în ceea ce privește noile cunoștințe pe care ei trebuie să le asimileze, prin exersarea constantă a unor exerciții specifice.

     Manualele de matematică de clasa a X-a, prezente la noi pe site, sunt realizate în conformitate cu programa școlară și sunt avizate de Ministerul Educației și Cercetării. Întreaga gamă este alcătuită din următoarele materiale didactice:

  • Constantin Năstăsescu, Constantin Nița, Ion Chițescu, Dan Mihalca, Monica Dumitrescu, Matematică. Trunchi comun. Manual pentru clasa a X-a, București, Didactică și Pedagogică, 2019.
  • Mircea Ganga, Matematică. Manual pentru clasa a X-a. Trunchi comun  + Curriculum Diferențiat, Ploiești, Mathpress, 2018.
  • Marius Burtea, Matematică. Manual pentru clasa a X-a. Trunchi comun. Curriculum Diferențiat, Pitești, Carminis, 2015.
  • Constantin Năstăsescu, Constantin Nița, Ion Chițescu, Dan Mihalca, Monica Dumitrescu, Matematică. Trunchi comun. Manual pentru clasa a X-a (TC+CD), București, Didactică și Pedagogică, 2015.
  • Marius Burtea, Matematică. Manual pentru clasa a X-a. Trunchi comun, Pitești, Carminis, 2007.
  • Petre Năchilă, Ion Chesca, Cătălin Năchilă, Andreea Foransberger, Matematică. Manual pentru clasa a X-a (TC+CD), Ploiești, LVS Crepuscul, 2005.
  • Gabriela Constantinescu, Boris Singer, Gabriela Streinu-Cercel, Costel Chiteș, Ioan Marinescu, Matematică. Manual pentru clasa a X-a. Trunchi comun, București, Sigma, 2005.
  • Gabriela Constantinescu, Boris Singer, Gabriela Streinu-Cercel, Costel Chiteș, Ioan Marinescu, Matematică. Manual pentru clasa a X-a. Trunchi comun și curriculum diferențiat, București, Sigma, 2005.
  • Mircea Ganga, Matematică. Manual pentru clasa a X-a. Trunchi comun, Ploiești, Mathpress, 2005.
  • A.D Vernescu, E.I Eriksen, N.I Nedita, Matematică. Manual pentru clasa a X-a SAM (Școala de Arte și Meserii), București, Didactică și Pedagogică, 2005.

     Toate aceste manuale de matematică de clasa a X-a au un conținut bine-structurat și delimitat, astfel încât favorizează receptarea noilor cunoștințe de către elevi într-un mod facil și de durată. Toate noțiunile sunt introduse într-o manieră logică, iar fiecare parte teoretică este urmată de una practică, unul sau mai multe exerciții sau probleme, prin care elevii să exerseze ceea ce au învățat și să-și fixeze noile noțiuni (formule, ecuații, teoreme etc.). Elevii învață modalități diferite de soluționare a unei probleme, manualele urmărind nu numai acumularea de cunoștințe matematice noi, ci și dezvoltarea unor mecanisme de gândire. Problemele prezente în manuale sunt structurate pe diferite grade de dificultate și vizează metode de numărare, elemente de geometrie analitică în plan, monotonie, mulțimi finite și ordonate, elemente de statistică, matematică și calcul financiar, etc.

      Fiecare manual răspunde cerințelor enunțate în programa școlară, astfel că toate urmăresc atingerea unor competențe specifice ca: analiza si interpretarea caracteristicilor matematice, identificarea datelor și relațiilor matematice, prelucrarea datelor cuprinse în enunțuri matematice, modelarea matematică a contextelor problematice și utilizarea algoritmilor.

      Manualul de matematică dedicate elevilor de clasa a X-a redat de autorul Mircea Ganga și apărut la editura Mathpress din Ploiești, în anul 2018 este unul dintre cele mai actuale și complexe manuale pe care noi îl avem disponibil în librăria online. Acesta este un manual de trunchi comun, cu un cuprins foarte bine-structurat. Elevii care vor alege acest manual, vor parcurge unități de învățare, după cum urmează: Mulțimi de numere, Funcții și ecuații, Metode de numărare, Matematici financiare, Geometrie, Teste de recapitulare finală, Indicații și răspunsuri.

       În funcție de specificul clasei dumneavoastră, aveți libertatea de a alege cel mai bun manual, noi punându-vă la dispoziție o gamă variată. Toate aceste instrumente-didactice le găsite pe site-ul nostru,.