Categories Fără categorie

Livingul open-space: Cum să delimitezi zonele funcționale într-un spațiu deschis

Livingul open-space a devenit o opțiune populară în designul interior modern, oferind o senzație de spațiu și luminozitate. Cu toate acestea, amenajarea unui living open-space poate fi o provocare, deoarece este important să delimitezi zonele funcționale (zona de relaxare, zona de luat masa, zona de lucru) într-un spațiu deschis.

Iată câteva sfaturi practice pentru delimitarea zonelor funcționale într-un living open-space:

1. Folosește mobilierul:

Mobilierul poate fi o modalitate excelentă de a delimita zonele funcționale într-un living open-space. De exemplu, poți folosi o canapea mare pentru a crea o zonă de relaxare, o masă de cafea pentru a crea o zonă de luat masa și un birou pentru a crea o zonă de lucru. De asemenea, poți folosi rafturi, biblioteci și alte piese de mobilier pentru a defini spațiul.

(https://mobilabuzautby.ro/)

2. Alege covoare:

Covoarele pot fi o altă modalitate excelentă de a delimita zonele funcționale într-un living open-space. Alege un covor mare pentru a defini zona de relaxare și un covor mai mic pentru a defini zona de luat masa. De asemenea, poți folosi covoare de diferite culori și modele pentru a crea un contrast vizual și pentru a accentua diferitele zone ale livingului.

3. Folosește pereți despărțitori:

Pereții despărțitori pot fi o modalitate mai dramatică de a delimita zonele funcționale într-un living open-space. Poți folosi pereți despărțitori din sticlă, lemn sau metal pentru a crea o separare vizuală și pentru a oferi intimitate anumitor zone.

4. Alege o podea diferită:

Poți folosi o podea diferită pentru a delimita zonele funcționale într-un living open-space. De exemplu, poți folosi lemn pentru zona de relaxare și gresie pentru zona de luat masa.

5. Folosește plante:

Plantele pot fi o modalitate naturală de a delimita zonele funcționale într-un living open-space. Poți folosi plante mari pentru a crea o separare vizuală și pentru a adăuga o notă de prospețime spațiului.

6. Asigură o iluminare adecvată:

Iluminarea poate fi o modalitate excelentă de a crea o atmosferă diferită în fiecare zonă funcțională a livingului open-space. De exemplu, poți folosi o lumină puternică pentru zona de lucru și o lumină mai ambientală pentru zona de relaxare.

7. Alege decorațiuni specifice:

Decorațiunile pot fi o modalitate de a personaliza fiecare zonă funcțională a livingului open-space. De exemplu, poți expune tablouri și fotografii în zona de relaxare și obiecte decorative legate de muncă .

8. Folosește accesorii:

Accesoriile pot fi o modalitate de a adăuga personalitate și culoare fiecărei zone funcționale a livingului open-space. De exemplu, poți folosi perne și pături în zona de relaxare și coșuri și organizatoare în zona de lucru.

9. Menține o armonie vizuală:

Deși delimitezi zonele funcționale, este important să menții o armonie vizuală în livingul open-space. Alege o paletă de culori coerentă și folosește materiale și texturi similare în tot spațiul.

10. Adaptează spațiul la nevoile tale:

Cel mai important aspect este să adaptezi spațiul la nevoile tale și ale familiei tale. Gândește-te la modul în care utilizezi livingul și alege soluții care să te ajute să creezi un spațiu funcțional și confortabil pentru tine.

Amenajarea unui living open-space poate fi o experiență distractivă și plină de satisfacții. Urmând sfaturile din acest ghid, poți crea un spațiu frumos și funcțional care să fie perfect pentru tine și familia ta.

Pe lângă sfaturile enumerate mai sus, este important să ții cont și de următoarele aspecte:

  • Dimensiunea livingului: Alege soluții de delimitare care se potrivesc cu dimensiunea livingului tău. Nu supraaglomera spațiul cu pereți despărțitori sau alte elemente de decor.
  • Forma livingului: Ține cont de forma livingului atunci când alegi soluțiile de delimitare. De exemplu, dacă ai un living lung și îngust, poți folosi covoare de culori diferite pentru a crea o senzație de spațiu.
  • Stilul dorit: Alege soluții de delimitare care se potrivesc cu stilul dorit pentru livingul tău. De exemplu, dacă preferi un stil modern, poți folosi pereți despărțitori din sticlă sau metal.
  • Bugetul: Stabilește un buget pentru amenajarea livingului și respectă-l cu strictețe. Există o mulțime de opțiuni disponibile pentru toate bugetele, așa că nu te descuraja dacă nu ai un buget mare.

Amenajarea unui living open-space este un proiect personal care ar trebui să fie distractiv și plină de satisfacții. Nu te grăbi și ia-ți timp pentru a crea un spațiu care să te reflecte pe tine și care să fie perfect pentru tine și familia ta.