Categories Fără categorie legal

Idei de afaceri în agricultură

Într-o lume care progresează în mare viteză în toate domeniile, ne dăm tot mai mult seama că agricultura stă la baza societății în care trăim. Ne-am gândit că te-ar putea ajuta să te inspiri din câteva idei de afaceri mai mici în agricultură, fără să-ți trebuiască neapărat investiții astronomice sau multe utilaje agricole, unele fiind și de nișă și foarte actuale în raportul actual de cerere și ofertă.

Agricultură urbană

Nu ai nevoie de un spațiu imens ca să te apuci de o afacere în agricultură. Fie că ai o locuință în oraș sau în suburbii, poți totuși planta unele culturi în containere mai mici sau verticale, pentru a profita la maxim de spațiu.

 

Valorificarea produselor la piață

Indiferent dacă locuiești la oraș sau la țară, poți valorifica alimentele pe care le cultivi în piețele fermierilor locali pentru a obține un venit.

 

Cultivarea ierburilor aromatice

Ierburi precum busuiocul, pătrunjelul sau menta pot constitui produse agricole excelente. Așadar le poți cultiva acasă sau la fermă și le poți vinde.

 

Cultivarea legumelor

Poți planta o varietate de legume diferite și să le recoltezi pentru vânzare, sau să le transformi în alte produse.

 

Cultivarea furajelor pentru animale

Chiar dacă nu ai destul spațiu pentru a crește efectiv animale de fermă, poți totuși contribui la industrie, producând furaje.

 

Pomicultură

Poți cultiva și recolta diverse tipuri de fructe pentru a le vinde sau pentru a face alte produse pe bază de fructe.

 

Cultivarea culturilor de câmp

Boabele de soia, cuișoarele și alte tipuri de culturi necesită un suprafață destul de mare pentru cultivare. Dar dacă dispui deja de pământ, puteți recolta culturi specifice pentru a le vinde producătorilor de produse alimentare.

Pepinieră

Poți de asemenea să-ți începi propria pepinieră, unde să cultivi diferite tipuri de plante spre vânzare către consumatori sau alte întreprinderi.

 

Produse lactate

Dacă ai spațiu și capacitate pentru a crește vaci sau alte animale care dau lapte, poți începe propriile ferme de lactate, unde să produci lapte, brânzeturi sau alte produse derivate din lapte.

 

Creșterea păsărilor de curte

O altă idee ar fi creșterea puilor de găină și a altor păsări de curte pentru furnizarea altor companii producătoare de alimente.

 

Piscicultura

Agricultura piscicolă este, de asemenea, un sector în creștere al industriei agricole – sau, în acest caz, a acvaculturii. Procesul necesită creșterea peștilor în rezervoare mari sau incinte.

 

Creșterea iepurilor

Poți de asemenea crește iepuri, pentru o varietate de scopuri, în țarcuri mai mici sau în incinte mai mari.

 

Fermă de melci

Dacă ești în căutarea unui animal foarte mic pentru a face o fermă, ai putea să iei în considerare melcul. S-ar putea să pară ciudat, dar poți crește melci pentru renumitul escargot, sau chiar pentru valorificarea mucusului secretat de melc, folosit în diferite industrii.

 

Cultivarea ciupercilor

Ai putea face o fermă unde să te concentrezi în special pe cultivarea diferitelor tipuri de ciuperci.

 

Apicultură

Apicultura este o activitate care poate duce la o varietate de proiecte de afaceri diferite bazate pe produse. Poți recolta mierea din stupi și să o vinzi consumatorilor sau procesatorilor, sau poți colecta și procesa ceara de albine și o poți vinde companiilor sau persoanelor fizice pentru a face lumănări sau alte produse.

 

Cultivarea soiei

Soia este o plantă foarte populară mai nou și poate fi folosită într-o varietate de produse. Deci dacă ai posibilitatea de a cultiva și de a procesa soia, o poți face spre vânzarea companiilor pentru diverse utilizări.

 

Livrare produselor alimentare

Dacă crești sau prelucrezi produse alimentare, poți, de asemenea, să îți construiești o afacere în jurul livrării de produse alimentare proaspete consumatorilor locali care doresc să cumpere produse locale.

 

Comerț cu ridicata a produselor alimentare la vrac

De asemenea, poți cultiva alimente care pot fi vândute la vrac, cum ar fi orezul sau  porumbul, pe care le poți vinde cu ridicata firmelor producătoare de produse alimentare.

 

Producție de erbicide

Poți începe o afacere B2B care produce erbicide, special pentru fermieri sau alte întreprinderi agricole.

 

Conservarea fructelor

Dacă cultivi sau procesezi fructe, le poți conserva pentru a le vinde mai departe direct consumatorilor sau companiilor alimentare.

Producție de gem

Sau poți prelucra mai departe fructele pentru a le transforma în dulceață sau jeleuri.

Producția de sucuri

Sucul este un alt produs popular bazat pe fructe pe care îl poți produce și vinde în piețele fermierilor sau în alte locuri.

Ambalarea cărnii

Poți, de asemenea, să începi o afacere care prelucrează produsele din carne pentru a le vinde consumatorilor sau piețelor alimentare.

 

Incubatoare de ouă

Te-ai putea concentra pe colectarea și vânzarea ouălor de pui.

 

Afaceri cu sere de flori

Ai putea chiar să începi o afacere cu sere de flori, în care să-ți crești propriile flori pentru a le folosi în diferite produse și aranjamente sau pentru a le vinde.

 

Producția de condimente

Există o mulțime de plante diferite pe care le poți cultiva, care-ți vor permite să creezi diverse mirodenii pe care le poți prelucra și vinde.

 

Cultivarea nucilor

Poți cultiva nuci, alune sau produse similare, pe care să le procesezi, să le ambalezi și să le vinzi.

 

Culturi bio

Te-ai putea specializa în practici de cultivare ecologică, astfel încât să-ți poți comercializa produsele consumatorilor conștiincioși și loiali produselor biologice.

 

Consultanță pentru agricultură sustenabilă

Dacă ai experiență, poți chiar să-ți oferi expertiza sub formă de consultanță altor fermieri sau întreprinderi, care doresc să utilizeze metode durabile în afacerea lor.

 

Închiriere de echipamente agricole

Dacă ai capital pentru achiziționarea de echipamente pentru ferme și utilaje agricole, ai putea începe o afacere în care închiriezi echipamentele respective fermierilor.

 

Fermă de viermi

Compostul poate fi un instrument util pentru cultivatorii de alimente. Astfel, poți face compost pentru a-l vinde fermierilor și grădinarilor, făcându-ți propria fermă de viermi.

 

Închiriere de capre

Oamenii care au mult pământ și nu doresc să-și petreacă timpul cu cositul, ar putea folosi ajutorul caprelor. Așadar, poți începe propria afacere în care să crești capre și apoi să le închiriezi în acest scop.

 

Cultivarea pomilor de Crăciun

Ai putea crește brazi pe proprietatea ta, pe care apoi să-i vinzi clienților din apropiere ca brazi de Crăciun, în preajma sărbătorilor.

 

Producerea de lemne de foc

Dacă ai și alte tipuri de copaci pe terenul tău, îi poți folosi spre a-i vinde ca lemne de foc celor care au nevoie. Crearea unei afaceri durabile, pe termen lung ar depinde totuși de extinderea suprafeței de teren pe care poți crește copaci și, de asemenea, refacere sistematică prin replantare continuă.

 

Furnizare de semințe de copac

Poți recolta semințe din diferiți copaci și-i poți vinde oamenilor care doresc să planteze alții noi.

 

Producție de ulei

Există, de asemenea, diferite tipuri de plante pe care le poți utiliza pentru a produce ulei pentru gătit sau pentru alte scopuri. Deci, poți procesa acel ulei pentru a-l vinde.

 

Vânzare de plante în ghiveci

Poți crește diferite tipuri de plante și apoi le poți vinde în ghivece grădinarilor sau consumatorilor care caută plante de interior.

 

Fermă de fluturi

Grădinarii pot folosi adesea fluturi pentru a ajuta în procesele de creștere a plantelor și în estetică. Astfel, poți începe propria colonie de fluturi și să vizezi clienții care se ocupă de grădinărit.

 

Producție de lână

Te-ai putea concentra pe creșterea animalelor precum oile sau alpaca pentru producția de lână.

 

Producția de alimente pentru animale de companie

De asemenea, poți utiliza o varietate de culturi și produse alimentare diferite pentru a crea mâncare pentru animale de companie pe care le poți vinde consumatorilor.

 

Servicii de plantare

Dacă nu ai propria ta fermă, dar totuși vrei să-ți construiți o afacere centrată în jurul plantării culturilor, poți începe propriul serviciu de plantări și poți lucra cu alți fermieri sau cultivatori din zona ta.

 

Îngrijirea fermelor

Sau poți înființa o afacere de furnizarea de servicii de îngrijire de ferme, unde ai grijă de ferma sau de terenurile oamenilor cât timp ei călătoresc.

 

Labirint de porumb

Dacă ai parcele de porumb pe proprietatea ta, poți crea un labirint de porumb pe care îl poți folosi ca oamenii să-l viziteze contra cost în anumite perioade ale anului.

 

Crearea unui parc zoologic

Poți crește anumite animale și apoi să deschizi ferma sub forma unui parc zoologic, unde primești vizitatori care se pot delecta prin mângâierea și hrănirea animalelor.

 

 

Fermă pedagogică

Sau poți înființa o fermă unde primești grupuri de studenți sau cei interesați să afle mai multe despre agricultură.

 

Agroturism

Ai putea oferi, de asemenea, o întreagă experiență turistică la ferma ta, unde oamenii pot veni în vizită și pot chiar să rămână peste noapte, ca servicii tip B&B (Bed & Breakfast).