Ghid pentru verificarea bateriei auto

Ghid pentru verificarea bateriei auto

De la naveta la serviciu până la lăsarea copiilor la școală, te bazezi pe vehiculul tău în fiecare zi pentru a te plimba prin oraș. Mașina dvs. se bazează pe bateria sa pentru a o alimenta pe drum, astfel încât nimic nu vă poate strica ziua, ca o baterie de mașină moartă.

Verifică-ți luminile

De la faruri la lumini dom, mașina dvs. are o varietate de lumini. Dacă vreunul este lăsat în mod eronat, acesta poate cauza moartea bateriei. Ceva la fel de simplu ca o ușă care nu este complet închisă poate declanșa o lumină care să rămână aprinsă toată noaptea, consumându-vă bateria. După parcarea vehiculului, asigurați-vă că toate luminile se sting. Unele lumini sunt proiectate pentru a rămâne aprinse câteva secunde după ieșirea sau oprirea vehiculului, deci aveți răbdare.

Verificați conexiunile bateriei

Conexiunile bateriei corodate sau slăbite pot cauza defectarea bateriei. Verificați bateria, uitându-vă cu atenție la bornele, cablurile și conectorii bateriei. Mai întâi, asigurați-vă că cablurile sunt conectate în siguranță. Dacă descoperiți cabluri libere, probabil că ați găsit sursa problemei dvs. În cazul în care aceasta nu este sursa problemei, verificați pașii de mai jos sau prezentați-vă la un service auto specializat pentru o verificare mai amănunțită.

Apoi, căutați coroziunea care poate apărea ca flori albe, verzi sau albastre. Dacă există coroziune, aceasta poate împiedica demarorul să extragă energie din baterie. Puteți curăța coroziunea de la cabluri și conectori cu un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. Folosiți o perie de sârmă pentru a curăța coroziunea.

Testați tensiunea

Examinați nivelul apei

Dacă aveți o baterie convențională cu plumb, sigilată, verificați nivelul acidului. Nivelul scăzut al apei poate reduce puterea bateriei, ceea ce poate duce la defecțiuni. Umpleți bateria cu apă distilată, dacă este necesar. Aveți grijă când scoateți și înlocuiți capacele.

Testați tensiunea

Pentru a avea un bun simț dacă bateria este cauza problemelor dvs., testați tensiunea folosind un multimetru. Puneți cablul negru al multimetrului pe cablul negativ al bateriei și cablul roșu pe cablul pozitiv. Dacă citirea este de 12,45 volți sau mai mare, bateria dvs. are o încărcare bună.

Dacă bateria este descărcată, nu aruncați încă prosopul. Încărcați complet bateria și efectuați un test de încărcare pentru a determina dacă va încărca. Service Auto Constanta vă poate testa bateria gratuit. Rezultatele acestui test vă vor spune dacă aveți nevoie de o baterie nouă sau dacă trebuie să continuați să căutați dacă problemele dvs. de pornire persistă.