Ghid complet de echipament pentru munca la inaltime

Ghid complet de echipament pentru munca la inaltime
Atunci cand angajatii tai lucreaza la inaltime este indicat sa investesti in echipamente de lucru la inaltime de cea mai buna calitate. Munca la inaltime nu este usor de indeplinit si presupune un lung antrenament si trecerea mai multor teste. Atunci cand dezvolti un proiect de constructii, ai o firma de alpinism utilitar sau furnizezi servicii de interventie rapida pentru incidente la inaltime, protectia angajatilor este prioritara.

Lucru la inaltime: meserii periculoase

Meseriile cele mai periculoase din Romania includ munca la inaltime in diferite forme: alpinism utilitar, servicii de interventie, lucratori in constructii specializati pe lucrul la inaltime si altele.

Exista norme de lucru special concepute pentru angajatii care lucreaza pe structuri inalte si care se expun la locul de munca unor riscuri de cadere in gol. Pentru a se asigura ca respecta normele de siguranta a angajatilor, firmele investesc in echipament de protectie complet si de calitate superioara.

Mediul de munca diferit necesita un instructaj personalizat pentru angajati si masuri de protectie pe masura. In functie de conditiile de lucru, echipamentul angajatului este gandit sa ofera protectie anti-cadere si o sustinere perfecta timp indelungat.

Din ce este format echipamentul alpinistului utilitar?

Centura complexa este componenta cheie a lucratorului la inaltime. Apoi, se adauga echipamentului casca, lanterna, dispozitivele de ancorare, sistemele de asigurare si stationare. Pe langa aceste piese esentiale, punem pe lista de necesitati pentru alpinisti piese precum corzi, franghii, opritoare de cadere sau mijloace de legatura.

Pare un echipament de protectie complex si asa este. Alpinistii utilitari, lucratorii in constructii sau sportivii care fac escalada petrec multe ore suspendati in aer. Singurul punct de sprijin este echipamentul folosit acolo la inaltime. Din acest motiv investitia in echipamentul de lucru la inaltime este o necesitate si fara acest echipament nu se poate desfasura in siguranta urcarea la inaltime.

Echipament pentru lucru la inaltime gasesti in magazinele de specialitate pentru alpinistii utilitari sau pasionatii de escalada. De asemenea, poti gasi un astfel de echipament pe site-uri, precum Dalgeco, dedicate vanzarii unor echipamente de protectie pentru diferite meserii riscante.

Hobby-uri la inaltime

Printre cele mai intalnite hobby-uri la inaltime se afla alpinismul si escalada sportiva. Alpinismulul este o activitate practicata de turisti pentru placere atunci cand isi petrec vacantele la munte. Unele persoane au devenit atat de pasionate de adrenalina si placerea oferite de alpinism, incat au cautat sa practice o meserie in domeniu. Astfel, intalnim alpinisti utilitari care isi practiva meseria din pasiune pentru alpinism si catarare.

 

Escalada este o alta forma de distractie la inaltime. La fel ca alpinismul, escalada necesita mult curaj si pasiune pentru inaltimi. In timp, escalada a devenit o activitate practicata chiar si in orase, in sali special amenajate. Un teren artificial construit intr-o sala nu este la fel de motivant pentru pasionatii de inaltime, insa pe timp de iarna sau in lipsa timpului liber, escalada in oras este o metoda de distractie frecvent aleasa.

In lucrul la inaltime, bocancii de protectie sunt inlocuiti cu espadrilele de alpinism. Insa, tot piese de echipament de protectie pot fi numite si espadrilele deoarece ele asigura cataratorului o buna pozitionare a piciorului si multa flexibilitate.

Social media si munca la inaltime

Multe activitati sportive sau recreative pot fi desfasurate pe culmile muntilor sau pe cladiri inalte. Desi presupun un risc ridicat pentru cei pasionati, fotografiatul sau cataratul la inaltime sunt pasiuni des intalnite pe canalele sociale. Multumita retelelor de social media oamenii pot impartasi cu usurinta informatii despre hobby-urile lor de nisa, astfel influentand si pe altii sa incerce aceste activitati bogate in adrenalina.

La fel se intampla si cu meseriile care se desfasoara la inaltime si despre care nu aveam multe informatii pana de curand. Stiam ca exista persoane care lucreaza la inaltime in constructii, pe macarale, in varful blocurilor inalte, acum avem si imagini de acolo de sus, gratie tehnologiei avansate.

Alpinistii utilitari si constructorii care lucreaza la inaltime sunt extrem de bine protejati cu echipament de protectie pentru munca lor riscanta. Tu stii cum sa iti protejezi angajatii care se expun riscurilor la locul de munca? Daca ai nevoie de sfaturi despre echipamentele de protectie, poti gasi multe informatii pe site-ul Dalgeco.ro sau cautand pe motoarele de cautare.