De ce sa cumperi si sa folosesti prosoape pliate pentru bucatarie

Hartia pe care o folosim in bucatarie este foarte importanata. Trebuie sa stim ca, atunci cand vine vorba de consumabile hartie, nu ar trebui sa facem rabat de la calitate. Iti recomandam sa cumperi prosoape pliate si alte tipuri de hartie de unica folosinta de la magazine speciale precum sanito.ro. La sanito.ro vei gasi un numar foarte mare de astfel de produse, chiar si prosoape coafor sau role medicale speciale. Insa cum stii ca prosoapele alese sunt cele mai bune. Ce sa urmaresti pe eticheta?

Nu exista o definitie „oficiala”, dar clasificarea rolelor este, in general, urmatoarea:

-compact: aproximativ 200 de bucati;

-maxi, mega: aproximativ 100 de bucati;

-normal: aproximativ 50 de bucati.

Nu toti producatorii raporteaza numarul de picaturi pe pachet, desi acesta ar trebui sa fie parametrul care ne ghideaza in compararea preturilor. Compararea rolelor in functie de diametru este dificila si ar putea duce la concluzii gresite despre lungimea reala a produsului.

Prezenta anumitor marcaje sau mesaje, ne spune pentru ce poate fi folosita hartia respectiva. Exista idnicatatii distincte pentru prosoapele de hartie potrivite pentru depozitarea alimentelor sau, de exemplu, pentru absorbtia uleiului. Daca un astfel de simbol specific nu este prezent, evita utilizarea acestuia in contact cu alimentele. Pentru a absorbi uleiul din alimente prajite, este mai bine sa folosesti o hartie alba fara decoratiuni.

Produsele din hartie reciclata, trebuie sa stii, nu pot fi utilizate in contact cu produsele alimentare, dar pe de alta parte au un impact mai mic asupra mediului, deoarece nu utilizeaza celuloza noua.

Hartia din prosoapele pliate este extrem de utila in bucatarie si nu numai pentru:

-a absorbi lichide: desi este mai bine sa folosesti o carpa din microfibra, pentru a nu avea impact asupra mediului, hartia din prosoapele pliate absoarbe putin mai repede, fiind perfect cand vine vorba de scurgeri mici. In plus, aceasta este biodegradabila si mult mai igienica.

-a-ti usca si curata mainile: pastreaza intotdeauna la indemana o rola de prosoape de hartie, in bucatarie. Este important sa iti speli mainile cu sapun inainte de a le usca cu un prosop de hartie, mai ales daca ai manipulat anterior, de exemplu, carne cruda. Hartia este mai recomandabila pentru maini decat prosoapele de tesatura.

-a usca fructele sau legumele proaspat spalate: daca iti doresti cu adevarat, dar nu este o operatie necesara, poti folosi un prosop de hartie (pentru a evita contaminarea) in care fructul poate fi infasurat, transportat si suficient de curat pentru a fi mancat.

– a infasura sandvisurile: poti folosi recipiente de plastic, usoare pentru transport, sigure si refolosibile. Folia alimentara si cea de aluminiu (acorda atentie celor pe care le alegi, in functie de compozitia sandvisului, deoarece produsele foarte grase, cum ar fi somonul, maioneza, nu ar trebui sa intre in contact cu folia alimentara in timp ce produsele sarate nu trebuie sa fie in contact cu aluminiul) nu sunt intotdeauna alegeri recomandate. Hartia are avantajul ca poate fi folosita si ca servetel si nu exista nicio problema daca intra in contact cu anumite alimente.

– a curata blatul bucatariei / indeparta murdaria / curata plita: foloseste prosoape pliate de hartie pentru a indeparta murdaria solida. In schimb, pune putina apa fierbinte si un strop de otet pentru a indeparta grasimea de pe aragaz sau blat.