Categories Fără categorie

Cum sa faci o optimizare SEO pentru site-ul tau in cativa pasi simpli

Orice optimizare pentru motoarele de cautare ar trebui sa aiba un singur scop: un ROI cat mai bun pentru vanzari cat mai bune si clienti cat mai multi, trafic organic pe site. O optimizare SEO incepe cu o analiza a datelor legate de site, date pe care le puteti obtine prin intermediul Google Search Console. Puteti vedea foarte simplu cum au ajuns utilizatorii sa intre pe site, ce au facut odata ce au ajuns pe site, cum au interactionat cu site-ul, daca au cautat si alte lucruri pe site sau au ajuns direct la ce aveau nevoie.

Optimizare seo site                       

Dupa ce s-a terminat analizat datelor e nevoie de gasirea unor cuvinte cheie care sa fie relevante si adaptate afacerii online care se optimizeaza. Se alege un cuvant cheie care are legatura cu site-ul si se cauta variante ale acestuia, se aplica diverse filtre in tool-uri online speciale, vizandu-se cuvintele cheie long tail integrate mai apoi intr-un continut de calitate, bine scris.

Continutul e parte dintr-o optimizare SEO pentru site, el trebuie sa fie cat mai lung conform recomandarilor Google, articole de peste 1.000 de cuvinte sunt ideale, insa ele nu trebuie sa fie irelevante. Degeaba ai articole de 1.600 de cuvinte daca sunt scrise banalitati si nu reusesc sa atraga clientii, nu sunt interesante. Optimizarile pentru site inseamna si articole scrise pentru clientii care vor accesa paginile web si nu pentru motoare de cautare, toate cuvintele cheie trebuie integrate cat mai natural in texte. Agentia WiseVision are echipe pregatite sa va ajute in optimizarea site-ului si va poate da de fiecare data cele mai bune idei de texte si de integrare a cuvintelor cheie in ele, se pot gasi variante potrivite pentru toate afacerile.

Optimizarile on-page sunt si ele importante pentru orice optimizare SEO de calitate, factori precum titluri, subtitluri care contin cuvintele cheie principale, URL-uri de dimensiuni potrivite si tag-uri diverse bine optimizate vor face parte din aceasta etapa. Pe langa optimizare on-page avem si optimizari off-page, aici includem de la guest blogging pana la sharing pe retele de socializare si influencer marketing, mentionari ale brandului in cat mai multe locuri, pe site-uri cu autoritate buna.

Consultanta seo

E important sa avem intr-o optimizare SEO si o parte dedicata optimizarii pentru mobil, un design responsive care se comporta foarte bine pe orice fel de ecran si un site care se adapteaza imediat telefoanelor sau tabletelor vor fi elemente care vor sta la baza optimizarii pentru mobil. Atat cautarile, cat si cumparaturile au inceput sa se faca mai mult din online, ceea ce inseamna ca Google va acorda din ce in ce mai multa atentie optimizarilor pentru mobil si va ajuta site-urile care incearca sa aiba variante mobile friendly perfecte.

Pe mobil sau pe desktop, site-urile trebuie sa se incarce cat mai rapid, vitezele de upload si download trebuie sa fie mari, asadar trebuie sa optimizam si partea de viteza a site-ului alegand hosting de calitate si compresand imagini, coduri, structuri interne ale site-ului.

Nu in ultimul rand in optimizarile pentru motoarele de cautare ar trebui sa includem si o etapa in care facem rost de backlink-uri de calitate pentru un ranking cat mai bun. E dificil sa le obtii pe cele mai bune rapid, backlink-urile aduc credibilitate site-ului si ajuta enorm la o pozitionare mai buna in SERP. Ca sa le obtinem mai usor putem da e-mail-uri influencerilor si altor site-uri cu autoritate din nisa noastra, putem da la share articole cu ei si putem sa le indicam o pagina unde exista o bucatica din continutul lor. WiseVision este pregatita sa va sprijine in procesul de creare de backlink-uri de calitate, puteti avea un numar mai mare de backlink-uri prin intermediul agentiei de seo.

Daca toate aceste etape sunt respectate vom observa o diferenta uriasa si la conversii, pe site ajung doar clientii care au cautat anumite lucruri legate de afacerea online optimizata. Daca mai adaugam si un seo tool, tool-uri de seo rank tracking si de serp tracking vom avea cu siguranta conversii mai bune.

Cu ele stim exact ce avem de facut pe viitor, stim cum a functionat fiecare tip de optimizare si putem avea in timp real toate datele pentru a lua deciziile corecte la capitolul seo. Consultanta seo e importanta in fiecare etapa, agentiile specializate au pregatite planuri si strategii pe care le pot pune in practica rapid pentru optimizari de calitate oricand. In cadrul consultantei gratuite clientii pot pune intrebari, se pot face analize pe site si se pot gasi strategiile si instrumentele perfecte pentru optimizari rapide si eficiente pentru orice tip de site.

Cu o consultanta de calitate optimizarile pentru motoarele de cautare vor fi mai usor de pus la punct si rezultatele se vor vedea imediat, traficul site-ului se va imbunatati si vor fi mai multe sanse de a avea un ROI mai mare.