Categories Fără categorie

Cum putem utiliza pilitura de fier

Când se vorbeşte despre metalul pur utilizat în procesele de fabricație, majoritatea oamenilor se gândesc la plăci sau bucăți de metal care vor fi prelucrate și fabricate în produse finite. Cu toate acestea, mai multe metale pure vin sub formă de pulbere. Pilitura de fier este produsă într-o multitudine de clase, deoarece fiecare produs diferit de pulbere este clasificat pe baza purității, densității și metodei de producție.

Pilitura de fier are aplicații multiple în diferite domenii. Există în principal mai multe tipuri de forme de pulberi de fier iar fiecare tip este utilizat în diverse aplicații, în funcție de proprietățile lor fizice și chimice. Pilitura de fier este utilizată la observarea câmpului magnetic. Această pulbere este foarte fină, mult mai mică decât pilitura produsă de un strung.

Utilizari ale piliturii de fier

Există numeroase utilizări pentru pilitura de fier pe baza aplicației sale finale. Unele tipuri de aplicații includ, dar nu se limitează la următoarele:

Materiale si produse de frecare : anumite produse, cum ar fi vehiculele, trenurile și avioanele, folosesc fricțiunea pentru a încetini. Pilitura de fier este plasată în mod obișnuit în plăcuțele de frână, garniturile de frână cu tambur și alte aplicații pentru a crea cantitatea necesară de frecare. Pilitura de fier utilizată ca material de umplutură poate contribui la creșterea performanței și durabilității acestor produse prin disiparea căldurii generate.

Pilitura de fier pentru sudare : productivitate mai mare, caracteristici mai bune de sudare și o calitate îmbunătățită a metalelor de sudură se adaugă la profitabilitate sporită pentru utilizator. Acesta este motivul pentru care industria sudării utilizează pilitura de fier. La îmbinarea pieselor între ele prin tehnici de lipire, pilitura de fier este utilizată pentru a crea o etanșare strânsă între componente. Datorită toleranței sale ridicate la temperatură, pulberea de fier se topește într-un flux lichid și umple spațiul dintre celelalte două părți care urmează să fie unite între ele.

Pilitura de fier pentru imprimare: pilitura de fier se găsește și în aplicațiile de imprimare, cum ar fi mașinile de copiat, imprimantele color și imprimantele alb-negru în care sunt utilizate cartușele de toner.

Acoperire termica a suprafetei : datorită proprietăților termice ale fierului, pilitura de fier este căutată ca strat de suprafață pentru piesele care vor fi supuse la temperaturi ridicate. Această acoperire poate îmbunătăți longevitatea și rezistența componentelor care suferă coroziune și uzură ridicată în timpul funcționării. Acoperirea termică a suprafeței poate spori performanța piesei sau ansamblului.

Alte utilizari : pe lângă utilizările menționate mai sus, pilitura de fier poate fi plasată și în alte produse, cum ar fi coloranți, vopsele, filtrare a uleiului, aplicații chimice și bijutierii.

Acest tip de pulbere este cel mai rentabil în comparație cu toți ceilalți compuși de fier. Fiind un compus ieftin, poate fi utilizat pentru diverse aplicații la scară largă. Este cea mai bună alegere pentru aliaj dur, suspensie electrică conductivă și baterii reîncărcabile. Pe lângă asta, pilitura de fier poate fi perfectă pentru o mică demonstrație la ora de fizică, putând astfel învăţând cum funcționează liniile câmpului magnetic.