Categories Fără categorie

Cum alegi un dezinfectant pentru mâini?

În ultimele luni, necesitatea unui dezinfectant eficace s-a accentuat din ce în ce mai mult. Iată de ce trebuie să alegi un gel de calitate, cum este de exemplu : un gel dezinfectant mâini disponibil pe Grupdzc,ro. Igiena și curățenia sunt esențiale pentru a ne proteja eficient de viruși și microbi iar dezinfectantii de mâini au exact calitățile cerute unui gel eficient. Acestea îndeplinesc principalele criterii de alegere corectă a unui dezinfectant și anume:

  • Proveniența produsului

Multe companii care au apărut pe piață oferă acum dezinfectanți. E bine să alegi un producător cu experiență, care oferă un gel dezinfectant testat și omologat, un biocid care a fost probat pentru a se determina eficiența în combaterea virușilor și bacteriilor. Alege gelurile dezinfectante produse în România.

  • Achiziționarea gelului dezinfectant

Dacă decizi să cumperi online gel dezinfectant, alege un site care comercializează multe produse, are vechime și experiență  și îți poate oferi produse biocide de calitate. Verifică așadar că gelul dezinfectant este complet descris, că are detaliată compoziția și sunt înșirate beneficiile. Politică de transport, retur și actualizarea stocurilor sunt de asemenea puncte esențiale de analizat când e vorba de cumpărături online. Gama completa de geluri si  dezinfectanti pentru maini si suprafete sunt comercializate de grupdzc.ro, un magazine online serios unde găsești o gama variată de produse dezinfectante.

  • Tipul de dezinfectant

Poți alege din mai multe tipuri de dezinfectant pentru mâini. Există diferite tipuri de dezinfectanți, iată cum îi găsești clasificați:

  • În funcție de compoziție: există dezinfectanți cu alcool sau care nu conțin alcool
  • În funcție de cantitate: există geluri în recipiente mici, dar și geluri dezinfectante în cantități mari, pentru utilizare îndelungată,
  • În funcție de categorie, dezinfectanții pot fi lichizi, gel sau șervețele impregnate cu substanțe dezinfectante
  • Utilizarea dezinfectantului

Poți alege un dezinfectant pentru a te proteja de viruși, bacterii și microbi atunci când desfășori activități în care interacționezi cu multe persoane, în spații închise sau în colectivități mari. În general un gel în cantitate mică este suficient să îl ai la tine pe drum, la job sau la școală. După ce atingi diferite obiecte care au fost folosite și de alții, asigura-te că îți ștergi bine mâinile cu dezinfectanți  pe baza de alcool cu o concentrație suficient de puternică. Un dezinfectant de maini pe baza de alcool  are până la 80% alcool și poate fi folosit în deplină siguranța.

  • Compoziția dezinfectantului

E bine să acorzi atenție compoziției dezinfectantului. Principalele elemente active  conținute de gelul dezinfectant sunt: isopropanol, apă, propilene glicol, carbomer, extract de Aloe Vera sau alte arome. Substanțele calmante și emoliente sunt esențiale pentru ca dezinfectantul să nu iți afecteze sănătatea mâinilor. Ingredientele sunt eficace împotriva bacteriilor precum E. Coli și anumiți viruși, microbi, etc.

Alege un gel care are în compoziție agenți de emoliere și catifelare și parfum, pentru a evita rănile și crăpăturile mâinilor. În acest mod, poți folosi oricât de des ai nevoie gelul, fără să te temi de efectele neplăcute ale biocidelor pe baza de alcool.