Categories News

Ce este sistemul ABS și ce rol are | Best drive Brasov

ABS-ul este un sistem care evita derapajul necontrolat prin reducerea frânării bruște. Autovehiculul care este dotat cu sistem ABS va fi întotdeauna într-o stare bună de funcționare. Când circulați pe un drum alunecos și mașinile din față se opresc, dumneavoastră nu trebuie să intrați în panică și să franati brusc lovind cu putere pedala de frână. Această metodă va face ca roțile mașinii să se blocheze și rupând aderența cu partea carosabilă se va deplasa doar înainte și nu o să mai reușiți să virați pentru a evita coliziunea. Școala de șoferi Brașov va oferă instructori competenți care să va ajute și să va îndrume să luați cele mai bune decizi atunci când conduceți. Făcând școala de șoferi veți putea să învățați cum să folosiți frână de motor și frână de mâna în funcție de situația în care vă aflați.

Când carosabilul este alunecos este indicat să se apese pedala de frânare încet ca roțile să nu se blocheze și să va ofere un control asupra mașinii. Cu o frânare bruscă puteți pierde controlul mașinii.  Când acest sistem este activ veți simți în pedala de frâna la apăsare o pulsație sau rareori veți auzi un scârțâit al anvelopelor și o mică pulsație în pedala, dar nu se eliberează deloc pedala de frâna. Continuați să apăsăți până la oprirea definitivă, nu veți afecta în niciun fel mașina sau anvelopa. Așa se comportă sistemul ABS când este activat la frânare. Pentru  școala șoferi categoria B este necesar să cunoașteți aceste aspecte referitoare la ABS-ul mașinii.

Când sunteți cu roțile pe gheață ABS nu mai este la fel de puternic

Este ceva normal ca ABS să nu funcționeze la fel de optim ca pe un carosabil uscat. Va ajută să nu pierdeți controlul mașinii și să nu intrați în derapaje necontrolate dar frânarea este mai greoaie. ABS-ul este sistemul de frânare anti-blocare a roților și cu această funcție veți putea avea o siguranță mai mare atunci când conduceți pe vreme nefavorabilă. Un cursant trebuie să fie informat de dificultatea condusului pe timp de iarnă sau atunci când plouă pentru că mașina din cauza carosabilului ud tinde să alunece. Un instructor competent va știi care sunt sfaturile pentru ca dumneavoastră să nu întâmpinați dificultăți când conduceți pe timp de iarnă. Este important să va achiziționați o mașina cu un astfel de sistem pentru a deține o siguranță în condus.