Categories blog

Ce bong să alegi pentru a experimenta cea mai puternică aromă?

Crezi că a sosit momentul să-ți cumperi și tu un bong? Ce caracteristici sunt esențiale să iei în considerare înainte de a naviga către un magazin online de accesorii pentru fumat? Este indicat să investești într-un articol de înaltă calitate, deoarece numai așa vei experimenta aroma cea mai puternică și vei trăi momente memorabile!

Deci, dacă nu ai folosit până acum un dispozitiv de acest fel pentru fumat sau ai avut doar modele de nivel bazic, iată câteva recomandări pentru a alege un model adecvat!

Sistemul de dispersare a fumului

Acesta este plasat în interior și seamănă cu o structură din sticlă sau alt material, având un design neobișnuit. Sistemul de dispersare variază de la un bong la altul, dar cele mai frecvente sunt tipurile cu percolator, spiralcolator, honeycomb, diffuser, domepercolator și altele.

Pentru început, este preferabil să optezi pentru un model cu percolator. Acesta circulă fumul în interior, filtrându-l și reținând doar esențele aromatice. Fumul este răcit și purificat de impurități, astfel încât aroma să fie elementul proeminent, un aspect vital pentru entuziaști!

Dimensiunile

Se zice că mărimea contează, iar acest lucru este adevărat și în cazul bongurilor. Dacă folosești deja unul de dimensiuni mici, probabil că ai avut dificultăți, ceea ce se întâmplă pentru că fumul parcurge un traseu foarte scurt. Așadar, vei beneficia de o experiență mai satisfăcătoare dacă alegi un bong de dimensiuni mai mari, care ușurează inhalarea. De exemplu, un model de cel puțin 25 de cm înălțime va face ca fumul inhalat să se răcească mai repede, purificându-l în același timp.

Răcirea fumului

Această caracteristică, specifică produselor premium, aduce mai multe beneficii. De exemplu, poți alege un model ce folosește răcirea cu gheață. Acesta dispune de un spațiu destinat așezării câtorva cuburi de gheață, care ulterior răcesc fumul și oferă o senzație plăcută de răcorire la fiecare inhalare. De asemenea, există și variante cu un cooler detașabil, care conține antigel și poate fi păstrat în congelator.

Cu sau fără adaptor?

Dacă îți dorești o aromă autentică, dar vrei să-ți menții bongul curat și răcoros, alege un adaptor cu filtru de carbon activ. Acesta se instalează înainte de cuva, se umple cu carbon activ și contribuie la răcirea și curățarea fumului. Adaptoarele sunt, în general, compatibile cu modelele care au o cuvă cu dimensiuni între 14 și 19 mm. Montarea este rapidă și simplă, iar după prima utilizare vei fi atât de impresionat încât vei adopta rapid acest nou mod de utilizare!

Menține bongul întotdeauna curat

Nu în ultimul rând, pentru a te bucura de cea mai bună experiență aromată, indiferent de model, este esențial să asiguri că acesta este mereu curat. Bongurile se curăță ușor, fiind recomandabil să efectuezi acest proces după câteva sesiuni de fumat. Utilizează fie un detergent BIO, fie alcool izopropilic, disponibili în magazinele de accesorii pentru fumători.

Ținând cont de aceste recomandări, vei beneficia de o aromă intensă și agreabilă de fiecare dată! Explorează un magazin online care oferă astfel de produse, verifică toate modelele disponibile și alege un bong care să se potrivească perfect nevoilor tale!