Categories News

Ce beneficii ofera conservarea celulelor stem?

Celulele stem sunt acele celule minuscule care au un foarte mare potential si pot salva in anumite situatii vieti. Celulele stem sunt celule principale, care au rolul de a actiona sub forma de elemente de baza ale corpului uman. Acrste celule se pot transforma in celule specializate, asa cum sunt celulele sanguine si celulele creierului, celulele musculare, celulele osoase si lista poate continua. Pentru a putea fi utilizate atunci cand este necesar, celulele sunt depozitate intr-o banca de celule stem.

De ce sunt pastrate celulele stem la banca?

Celulele stem se pot transforma in celule specializate si pot fi utilizate in anumite tratamente. Bancile de celule stem colecteaza, proceseaza si stocheaza aceste celule potential salvatoare de vieti, pentru ca ele sa fie utilizate ulterior in medicina regenerativa si in terapii. Avand capacitatea de a se transforma in mai multe tipuri diferite de celule, acestea au potentialul de a proteja corpul de la interior catre exterior.

Atunci cand o boala afecteaza tesutul celular, terrapia cu celule stem poate fi utilizata pentru a repara acest tesut deteriorat si pentru a repara organele, dar si pentru a trata bolile. Sangele prezent in cordonul omblical, tesutul din cordonul ombilical si pulpa dentara sunt surse bogate ale acestor celule speciale.

In prezent, celulele stem prezente in sangele cordonului obilical pot sa fie utilizate in terapii si in transplanturi cu scopul de a trata mai bine de 85 de boli, inclusiv leucemia si cancerul de maduva osoasa. In plus, sunt mai mult de 5000 de studii clinice in care se utilizeaza terapia cu celule stem.

Bancile de celule stem ofera posibilitatea de a conserva aceste celule pretioase prin criogenizare pentru o perioada de peste 25 de ani, astfel incat sa poata fi folosite ulterior. Procesele in care aceste celule sunt implicate sunt sigure, nu sunt invazive si nu implica riscuri. Se estimeaza de asemenea, ca 1 din trei persoane pot beneficia de terapie cu celule stem la un moment dat.

Cele mai importante motive pentru a colabora cu o banca de celule stem

Celulele stem care se obtin din cordonul ombilical sunt cele mai tinere si au un potential mai mare in comparatie cu celulele stem care sunt derivate de la adulti sau din alte surse. Acest lucru inseamna ca pot fi diferentiate mai multe tipuri de celule. Prin urmare, in prezent, sunt folosite pentru a trata peste 80 de afectiuni care pun viata in pericol, inclusiv cancerul.

Celulele stem protejeaza sanatatea intregii familii. Bancile de celule stem ajuta astfel la obtinerea unor tratamente care fara aceste celule nu ar fi posibile. Avand celulele stem stocate intr-o banca, exista sanse de 96% de a ajuta si alte rude, fara sa fie necesar sa se mai astepte donator.

Celulele stem pot fi salvate doar in momentul livrarii si reprezinta o investitie de nepretuit care protejeaza intreaga familie si pe care o vei face o singura data in viata pentru ca aceste celule sunt prezervate astfel incat sa reziste mult timp si sa ramana viabile.

Avand in vedere toate beneficiile, bancile de celule stem sunt cea mai buna alegere pentru persoanele care vor sa ia toate masurile pentru a se asigura ca isi conserva starea de sanatate petnru cat mai mult timp. Costurile pentru prezervare si prelevare sunt mici, raportat la beneficiile pe care aceste celule le ofera.