Categories Fără categorie

Cat de potrivit este WordPress pentru crearea unui magazin online?

Daca te gandesti sa deschizi un magazin online atunci aceasta decizie este una dintre cele mai bune. Majoritatea potentialilor clienti sunt in mediul online si toate produsele sau serviciile sunt cautate mai intai pe internet, atat de pe dispozitivele mobile cat si de pe calculatoare sau laptop-uri. Indiferent daca este vorba despre informatii despre produse sau achizitionarea lor propriu-zisa, existenta unui magazin online poate sa iti aduca numeroase beneficii.

Daca te afli in procesul de creare magazin online si acesta presupune un magazin WordPress, te intrebi daca este varianta optima pentru tine. Raspunsul la aceasta intrebare este putin mai complex, asadar, in randurile urmatoare vom raspunde la aceasta cat mai bine posibil.

Facilitate oferite de WordPress pentru creare magazin online

Atunci cand vine vorba despre creare magazin online ai la dispozitie mai multe optiuni: WooCommerce (extensia de e-commerce a WordPress), Magento, OpenCart, PrestaShop sau chiar platforme personalizate pe care le poti achizitiona de la agentia cu care colaborezi.

Daca doresti sa iti creezi un magazin online prin WordPress, trebuie sa stii ca WooCommerce este una dintre cele mai populare platforme. Avantajul este acela ca este foarte bine pus la punct iar utilizarea este usoara si intuitiva. De asemenea este si gratuit.

Printre punctele forte ale acestei platforme de e-commerce putem enumera numeroasele plugin-uri gratuite care pot sa fie instalate, posibilitatea de a adauga un numar nelimitat de produse, functioneaza de pe orice dispozitiv si ofera numeroase avantaje pentru configurarea magazinului online. Desigur, are si o serie de puncta slabe. Va trebui sa achizitionezi un pachet de hosting si un nume de domeniu, in cazul in care nu ai facut deja acest lucru. Chiar daca iti este permis sa ai un magazin cu 5000 de produse, datorita numarului mare de imagini si a volumului de continut viteza de incarcare a site-ului poate sa scada.

Diferenta majora intre creare magazin online WordPress si alte modalitati de realizare, este acela ca WooCommerce este o extensie creata special pentru cei care au nevoie de un magazin online nu doar de un site sau de un blog. Una dintre platformele cele mai folosite in realizarea site-urilor ecommerce este opencart si shopify .

Pentru servicii seo poti apela la firme precum beintop

Cum te poate ajuta WordPress?

Chiar daca WordPress a debutat ca o platforma de blogging in timp a devenit destul de complexa, oferind posibilitatea de a crea si gestiona orice tip de website, inclusiv e-commerce. Astfel, vei avea posibilitatea de creare magazin online cu blog integrat. Platformele precum Magento, PrestaShop sau OpenCart sunt dedicate exclusive pentru activitatea de e-commerce si nu poti rula cu ajutorul lor un site cu mai multe scopuri, de vanzare si de creare de continut.

WordPress este o platforma care ofera numeroase optiuni precum crearea unui blog, inserarea unui portofoliu, crearea unei pagini corporate, sa instalezi diferite plugin-uri care te ajuta sa iti duci toata munca la un nou nivel.

In concluzie, un magazin online WordPress este ideal in special daca nu detii multe cunostinte in acest domeniu sau nu ai resursele necesare pentru a angaja agentii specializate in creare magazin online care sa si administreze o platforma profesionista sau sa iti creeze totul de la zero.