Categories Fără categorie

7 Moduri prin care să îngrijești blana câinelui tău – Hrana reprezinta un factor foarte important – Vezi recomandarile!

Oricine are un câine cu siguranță se străduiește să îi asigure o viață fericită și sănătoasă. Asta înseamnă să îi ofere ocazia să facă suficientă mișcare, să îl hrănească adecvat, să se joace și să îi ofere afecțiunea de care are nevoie. Sănătatea unui câine „se vede pe el”… la propriu. Blana unui câine îngrijit ar trebui să fie întotdeauna strălucitoare și curată. Iată în continuare 7 sfaturi care vă vor ajuta să o mențineți astfel.

1. Spălați-vă câinele periodic

Nu înseamnă că ar trebui să-i faceți baie în fiecare zi.Dacă faceți asta prea des putețideteriora blana câinelui prin eliminarea uleiurilor naturale ale pielii. O dată sau de două ori pe lună este suficient, mai ales dacă animalul dvs. petrece cel mai mult timp în interior.

2. Protejați-vă câinele de paraziți

Puricii și căpușele irită pielea câinelui, ceea ce îl va determina să se zgârie și să se muște des. Astfel își deteriorează blana, dar dăunează și sănătății acestuia, deci trebuie să vă protejați animalul de acești paraziți. Există pe piață numeroase soluții pentru această problemă. Cel mai bine întrebați medicul veterinar înainte să faceți o alegere, vă va recomanda ceva cât mai potrivit animalului dvs.

3. Periați-vă câinele

Ar trebui să-i periați blanaodată la câteva zile. Alegeți o perie potrivită rasei si tipului de păr al câinelui dvs. Aveți grijă dacă i se încâlcește ușor, fiindcă îi puteți smulge și fire sănătoase. Puteți chiar folosi un balsam înainte de a-l peria, pentru a o face mult mai ușor.

4. Hrănește-l cu mâncare de calitate

Câinii au nevoie de o dietă hrănitoare și echilibrată pentru a avea o blană rezistentă și sănătoasă. Când cumpărați mâncarea, acordați atenție ingredientelor și nu ezitați să adăugați o linguriță de ulei vegetal în mâncarea animalului dvs. pentru strălucire. Puteți alege mâncarea solidă de la BonaCibo, toate produsele lor pentru câini au o compoziție care, printre alte beneficii, asigură o blană sănătoasă și frumoasă.

5. Introduceți acizi grași omega în alimentația câinelui

Omega-3 si Omega-6 sunt substanțe benefice pentru blana acestuia. Pe lângă asta, Omega-6 ajută și la prevenirea și combaterea infecțiilor, iar Omega-3 poate îmbunătăți starea de spirit a câinelui. Ambele trebuie să provină din alimente proaspete pentru a fi eficiente. Există și suplimente cu acești acizi grași, dar aveți grija la cantități. Daca exagerați cu acestea, îi puteți crea indigestie.

6. Folosiți suplimente pe bază de plante

Suplimentele pe bază coada calului și spirulina,  dar și altele, pot face blana câinelui mai moale și îmbunătăți sănătatea pielii sale. Consultați medicul veterinar despre doza potrivită pentru câinele dvs. înainte de a i le oferi.

7. Folosește ulei de cocos

Oferă-i patrupedului nucă de cocos ca o gustare sau adaugă o linguriță de ulei de cocos în mâncarea sa o dată pe zi. Puteți uleiul de cocos extern, îi va hidrata pielea câinelui ți o va face mai strălucitoare. Masați câinele cu ulei câteva minute sau adăugați câteva picături de ulei în șamponul câinelui dvs.